DİNİ YAZILAR

Yazı büyüklüğünü ayarlamak için kutulara tıklayınız.

kıyamet ne zaman kopacak? (#1324)

KIYAMET NE ZAMAN KOPACAK?

AHZAB suresi
63. İnsanlar sana kıyametin zamanını soruyorlar. De ki: Onun bilgisi Allah katındadır. Ne bilirsin, belki de zamanı yakındır.

ANKEBUT suresi:
53. Senden, azabı çarçabuk (getirmeni) istiyorlar. Eğer önceden tayin edilmiş bir vade olmasaydı, azap elbette onlara gelip çatmıştı. Fakat onlar farkında değilken, o ansızın kendilerine geliverecektir.

Evrenin sürekli genişlediğini artık hepimiz biliyoruz, ancak, evrenin sonunun açık evren ve kapalı evren modeli olarak geliştirilen 2 modele göre olacağı düşünülüyor.. açık evrende evren sürekli genişleyecek, en sonunda hersey birbirinden uzaklaşacak, sonsuz bir karanlık kalacak ve canlı yaşam bitecek.. kapalı evren modelinde ise, evrendeki genişleme hızı azalacak, çekim güçleri baskın gelecek ve evren içe çökecek..

Kur`andaki kıyamet sahneleri daha çok kapalı evren modeline uyuyor.. Buna göre;

Kabaca, evrenin genişlemesindeki yavaşlama hızını biliyor olsaydık, kıyamet gününü tahmin edebilirdik.

Eğer zaman uzayın genişleme hızıyla ilintiliyse, ki öyledir zaman hıza göre değişir, genişlemenin yavaşladığını gözleyebilme imkanımız yoktur. Bu şuna benziyor: bir arabanın hızını ölçmeye çalışıyorsunuz ama ölçüm yaptığınız saat aracın tekerine bağlı, bu nedenle de zaman arabanın hızına bağlı olarak değişmekte demektir.. bir farkta bu nedenle algılanamaz.

Tersi olarak, eğer araba yavaşlarsa, zamanda yavaşlayacaktır ve aracın hızı hep aynı görünecektir. Benzer şekilde evren genişlemesindeki yavaşlama, zamanı da yavaşlatacaktır ve genişleme hızı hep sabit kalacaktır.

NECM suresi:

57. Yaklaşan yaklaştı.

58. Onu (vaktini) Allah`tan başka açığa çıkaracak yoktur.

Bu nedenle evrendeki en gelişmiş medeniyet bile, evrenin aynı hızda, yani başladığı hızda, genişlediğini tespit edecektir. Çünkü evrendeki herşey zamana bağlıdır.

SONUÇ OLARAK KIYAMETİN SAATİ ASLA BİLİNEMEZ. BİLİNEMEYECEKTİR.
ANCAK, ZAMANDAN BAĞIMSIZ OLAN ALLAH KIYAMETİN GERÇEK SAATİNİ BİLEBİLİR..

Yazılarımın tümünü facebook `taki KUR`AN MUCİZELERİ grubumda okuyabilirsiniz..

Yazar : pelin güçlü
Bu yazı Kuran'daki mucizeler kategorisindedir.
Bu yazi 534 kere okunmuştur.
Toplam 4 kişiye göre ortalama puanı 8,75 Sizde oylayın.

Arkadaşınıza Gönderin
   
 

Yorumlar

Yazan: sed191
Bizim zaman dilimimiz de bir gün enerji boyutunda elli bin yıl olarak adlandırılıyor. Hele birde enerji boyutundan NUR boyutuna yani sitre boyutuna geçersek o zaman 19 milyon yılın bir gün olduğundan bahsediyorlar. (doğrusunu mevlamız bilir. )

Kıyamet sorularına cevap verilmemesinin en büyük nedenlerinden biri Allahu alem bu belirsizliğin olmnasıdır. Yani hangi zamana göre açıklamam yapılsın ve bu zaman farklılıkları kimlere nasıl anlatılsın.. .? ? ? Öyle değilmi? Bu nedenle Allah katında bir bilgi olarak kalmasında yarar görülmüş olmalı Mevlamız doğrusunu bilir. Ayrıca bir belirsizlik oluşturularak dikkatleri her an`a çevirmek istenmektedir. Kişi her an Rabbini bilerek onun rızası doğrultusunda yaşamalıdır, ki kurtuluşa erebilsin öyle değilmi?

Güzel bir konu seçmişsiniz paylaşıma teşekkürler. .: )

Yazan: firuz
Guzel yazmissin Pelin,
bende senle ayni kanaatteyim. bununla beraber R. Halife nin verdigi tarih 2280(? ) uzerine nedir gorusun? Ayrica MotherShipton, Nostradamus gibi kahinlerin soylevleri Mayan Prophecy leriyle 2012 senesinde ortusuyor. Seni korkutmak istemiyorum ama galiba zaman cok yakinlasti: =)


Firuz Demir
http: //www. sfu. ca/~fda3/
///////////////////////////////////////////////////



Yazan: SUAT
kıyamet koptugunda evrane birdaha gelecek miyiz? bizler

Yorum Gönder

İsminiz

E-mail
Kesinlikle gizli kalacaktır.
Yorumuzun


Yazılar içerisinde arama yapacağım.


Kategoriler
Alınması gerekli ibretler
Diğer konular
Din-bilim-felsefe ilişkisi
Dualar
Hayatın merkezine Allah’ın konması
İbadetler, emir ve yasaklar
Kuran ayetlerinin düşündürdükleri
Kuran’ın rehber edinilmesi
Kuran'daki mucizeler

Yazdığınız veya beğendiğiniz yazıları sitemize yollayabilirsiniz.


Bunu biliyor musunuz?
Namazları ve orta namazı kılın. | Bakara Suresi 238


Email grubuna üye olun dini yazıları size postalayalım.


Kuran Mucizeleri
Kuran'daki Din
Kuran'i Kerim
Allah'ın Varlığı
Allah, Evren ve İnsan
Big Bang ve Tanrı
Kuran'daki Dualar

Kuran Hiç Tükenmeyen Mucize Kuran Mucizeleri Kuran'daki Mucizeler

Big bang ve Tanrı Allah İslamiyet Allah'in varliği delirleri Bilim ve İslamiyet

yaşamın içinden dini yazilar

Sitemizdeki yazılardan oluşan ilk kitabımızı çıkardık. Tüm kitap evlerinde bulabilirsiniz.


Künye © 2005-2009 Kuran Araştırmaları Grubu