DİNİ YAZILAR

Yazı büyüklüğünü ayarlamak için kutulara tıklayınız.

ibadette tutarsız olunur mu? (#894)

Hepimiz çevremizdeki kimi müslümanların tutarsızlığının farkındayızdır. Bu kulağa garip ya da yanlış gelebilir ama verdiğim örneklere sizin de hak vereceğinizi umuyorum.
Şu anda Ramazan ayındayız ve bunun örneklerini görmek daha da mümkün. Tek bir gün bile aksatmadan yıllardır her Ramazan oruç tutan ancak namaz kılmayan müslümanlardan söz ediyorum. Sanki oruç tutmak bize farz olmuş da namaz bir ekstra ibadetmiş gibi.
Ya da iş alkollü içeceklere gelince her türlüsünü seve seve iç rahatlığıyla tüketen, daha meşru gösterilen televizyonda bangır bangır reklamı verilen (milli piyango, iddia vb. ) kumarı oynamaktan çekinmeyen, ancak söz konusu domuz eti olunca “Haşa. Haramdır. Hayatta yemedim, yemem de. ” diye karşılık veren müslümanlar da bu sınıfta.
Tabii bu yerine getirdikleri de iyi bir hareket, orucu bırakıp domuz etini de yeseler çok daha kötü. Ancak alkolden de vazgeçip namaza da başlama ihtimalleri insan için muhakkak daha hayırlı olurdu.
Bu olayda Ramazan’ın yılın 1/12’si olmasının, namazın ise her gün kılınması gerektiğinin bir etkisi var mı bilmiyorum.
İnşallah domuz eti yememenin, oruç tutmanın hayatımıza bu kadar net yerleşmesi gibi Kuran’da geçen diğer buyrukları da yerleştiririz.

“Onların önden gönderdiklerini de bilir, arkaya bıraktıklarını da. İş ve oluşlar Allah’a döndürülür. ”
(Hac Suresi-76)

Yazar : hanife
Bu yazı İbadetler, emir ve yasaklar kategorisindedir.
Bu yazi 790 kere okunmuştur.
Toplam 6 kişiye göre ortalama puanı 8,83 Sizde oylayın.

Arkadaşınıza Gönderin
   
 

Yorumlar

Yazan: CeM AKYILDIZ
Arkadaşım tespitin tamamiyle doğru yakın zaman önce bende bunun farkına vardım. Türkiyenin nerdeyse %95`i müslüman diyorlar. Ama bu %95 içinde acaba kaç kişi "müslüman" kelimesinin anlamını biliyor? Müslüman kelimesinin anlamlarından biride "Allah`a Teslim olmuş kişi"dir. Asker olacak bir insan gider askeriye teslim olur ve oradaki kurallar ne ise hepsini ister istemez kabul etmiş olur. Eğer kurallara uymazsa cezası anında verilir. Şimdi biz kendimize Müslüman diyoruz ama aslında müslümanlıktan uzaktan yakından ilgimiz yok. Alkol alıyoruz, kumar oynuyoruz(şans oyunları), zina yapıyoruz, ufakta olsa birilerinin hakkını yiyoruz, v. b... ... yani müslüman değiliz. Yada tam anlamıyla müslüman değiliz. Yılda sadece 1 ay oruç tutarak bence müslüman olunmaz. Ona bakarsan hiristiyanlarda oruç tutuyor ve benim bildiğim onların oruçları daha zorlu.

Yazan: TUBA
çok doğru yorumlamişsınız. bende üni. öğrencisiyim namaz kılma alişkanlığım yok. başlıyorum namaza sanki hep birşeyler mani olyo. neden oysa ki günlük işlerimizi hiç aksatmadan yerinde yapiyoruz neden namazda böyle olyo anlayamıyrm. Allah hepimizin yrd. olsun hayırlı ramazanlar...

Yazan: CeM AKYILDIZ
Tuba hanım sizin namaz kılmanıza mani olan şeyler aslında şeytanın ve yandaşlarının ta kendisi. O varlık işini o kadar iyi yapıyo ki insan kendisini şeytanın kandırdığını anlamıyo bile. Allah bize günde 24 saat yaşama hakkı veriyo ve bizden günde yaklaşık 1 saatini(gün içindeki namazlar alsa alsa 1 saatimizi alır) onu düşünerek geçirmemezi istiyor. Ama insanlar ne yapıyo? değil bir saatini Allah`ı bir an bile akıllarına getirmiyolar. Bence bu çok aşırı derecede nankörlüktür. Ben bu kadar nankör bir insan değilim olmamda. Sizde bu şekilde düşünün ve şeytanın sizi kandırmasına izin vermeyin. Bu tarzda sitelerde vakit geçirdiğinize göre o kadarda nankör bi insan olamazsınız. Unutma şeytan insanoğluna secde etmesi gereken bir varlık. Ondan üstün olduğunu düşünerek seni hiç bir konuda kandırmasına izin verme.

cem_akyildiz85hotmail. com

Yazan: Alpay İNCE
Bu aklederek ortaya koyduğunuz degerli görüşleriniz varya, işte bahçedeki dikenli dallar rengarenk, buram buram kokan gül vermeye başladı demektir.
İnsan düşündüğü karardır derler ya. ALLAH dinini en iyi anlatandır. Müdrik insan olmak için, kim KURAN yetersizdir diyebilir ki?Kim kurana itaat edip netice alamamış ki.
sevgi ve saygılarımla

Yazan: M.Ş
Toplumda insanlar müslümanım demeye utanır oldu. Eğer müslümanım dese etrafında gördüğü hurafeci, atalarının dinini uygulayan insanlar gibi algılanacağını düşünüp bu konuda çekimser kalmaktalar. Çünkü arkadaş çevresi o insanlar hakkında olumlu düşünmez. İrticacı bağnaz kafalı ve atatürk karşıtı olarak şuçlanmaktadırlar. Ancak kendisi allaha inanır fakat o insanlar gibi olumsuz algılanmak istemez, ancak dini konudada bilgisi tam değildir ama bir araştırmayada girmez çünkü karşısına din olarak sunulan ve gönlünün almadığı şeylerle karşılaşmaktan korkar ve oraları hiç karıştırmak istemez. Aslında bir karıştırsa ve Allahın dediği gibi temiz akıl sahiplerinden olsa Allah ona yol gösterecek şükrolsun ALLAHA bana gösterdiği gibi. ve çok huzur dolu olacak. çok eksiklerim var ama olsun yinede o yolda ilerlemeye çalışıyorum. Arkadaşım sadede geliyorum işte bu tutarsızlıkların bir nedenide bu. Zaten ben müslümanlık böyleyse ben bunu yapamam deyip iyice koyveriyor kendisini.

Yorum Gönder

İsminiz

E-mail
Kesinlikle gizli kalacaktır.
Yorumuzun


Yazılar içerisinde arama yapacağım.


Kategoriler
Alınması gerekli ibretler
Diğer konular
Din-bilim-felsefe ilişkisi
Dualar
Hayatın merkezine Allah’ın konması
İbadetler, emir ve yasaklar
Kuran ayetlerinin düşündürdükleri
Kuran’ın rehber edinilmesi
Kuran'daki mucizeler

Yazdığınız veya beğendiğiniz yazıları sitemize yollayabilirsiniz.


Bunu biliyor musunuz?
İman edenler Firdevs cennetlerinde ağırlnırlar. | Kehf Suresi 107


Email grubuna üye olun dini yazıları size postalayalım.


Kuran Mucizeleri
Kuran'daki Din
Kuran'i Kerim
Allah'ın Varlığı
Allah, Evren ve İnsan
Big Bang ve Tanrı
Kuran'daki Dualar

Kuran Hiç Tükenmeyen Mucize Kuran Mucizeleri Kuran'daki Mucizeler

Big bang ve Tanrı Allah İslamiyet Allah'in varliği delirleri Bilim ve İslamiyet

yaşamın içinden dini yazilar

Sitemizdeki yazılardan oluşan ilk kitabımızı çıkardık. Tüm kitap evlerinde bulabilirsiniz.


Künye © 2005-2008 Kuran Araştırmaları Grubu