ALLAH IN ELÇİSİNİN BİZLER İÇİN ÖRNEK OLUŞUNU, NASIL ANLAMALIYIZ?

ALLAH IN ELÇİSİNİN BİZLER İÇİN ÖRNEK OLUŞUNU, NASIL ANLAMALIYIZ?

Kur’an ı dikkatli okuyan bir Müslüman, Allah ın resulü nün bizler için güzel bir örnek olarak Allah ın gösterdiğini anlar. PEKİ ALLAH ELÇİSİNİ, BİZLER İÇİN HANGİ KONULARDA ÖRNEK GÖSTERİYOR VE BİZLERE HANGİ KONULARDA ÖRNEK ALMAMIZI İSTİYOR? Bu konu geleneksel İslam anlayışında, çok yanlış anlaşılan, hatta Kur’an a taban tabana ters düşen öyle yanlış bilgileri, sözleri topluma kabul ettirebilmek için kullanılıyor (daha&helliip;)
Peygamberimiz, milliyetçi miydi?

Peygamberimiz, milliyetçi miydi?

Ateistlerin İslam’a ve Peygamberimize yönelik eleştirilerinden biri de “Peygamberimizin milliyetçi olduğu” iddiasıdır. Peki bu iddia gerçekten doğru mudur? Bu soruya cevap vermek için önce milliyetçilik kavramının nasıl tanımlandığına daha sonra da Peygamberimizin hayatına bakmak gerekiyor. Önce milliyetçiliğin tanımıyla başlayalım. Türk Dil Kurumu’nun güncel sözlüğünde milliyetçiliğin tanımı şöyledir: “Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışı, (daha&helliip;)
Allah’ın Elçisinin Kur’an Anlayışı Nasıldı

Allah’ın Elçisinin Kur’an Anlayışı Nasıldı

Peygamberimizin Kur’an anlayışı nasıldı? Bu soruyu hepimiz kendimize sormalıyız, araştırmalı ve öğrenmeliyiz. Bu konularda farklı fikirler var. Örneğin, Peygamberimizin hadislerinden, Allah’ın elçisinin Kur’an’a nasıl baktığını, Kur’an anlayışını çok rahatlıkla öğrenebiliriz diyenlere rastlarız. Bir başka düşünce, ALLAH’IN ELÇİSİNİN KUR’AN ANLAYIŞINI, ÇOK AÇIK KUR’AN DAN, AYETLERDEN, ALLAH’IN VERDİĞİ ÖRNEKLERDEN ANLAYABİLİRİZ dediklerini hepimiz biliyoruz. Gelin bu cevaplar üzerinde birlikte düşünelim. Eğer Allah’ın elçisinin (daha&helliip;)
Peygamber Nasıl Örnek Alınmalı?

Peygamber Nasıl Örnek Alınmalı?

Peygamberin örnek alınması konusunda Ahzab Suresi 21. ayette şöyle denilmektedir: “Yemin olsun, Allah elçisinde sizin için, Allah’ı ve âhiret gününü arzu edenlerle Allah’ı çok ananlara güzel bir örnek vardır.” (33:21). Bu ayetten çıkarılan yanlış sonuç ise şu oluyor; o halde geleneksel din kaynaklarına ve peygambere isnat edilen hikâyelere bakmalıyız. Kuran‘ın bütünlüğü içinde bu konuyu ele alalım. Elçinin örnek teşkil ettiği konular, (daha&helliip;)