Allah’ın Seçkin Kullarından Olabilmek…

Bu dünyaya gelişimizin sebebinin sınanmak olduğuna, sınanırken de sevdiğimiz ve arzuduyduğumuz şeylerden fedakarlık etmeden bunu başaramayacağımıza inanıyorsak; iyi birmüminin Allah’ın seçkin kullarından olabilmek için karşısına çıkabilecek tüm sınavlara veentrikalara hazır olması gerekmektedir.

İnsan yaşı ilerledikçe, gerek ölüme yaklaştığı için gerek ise kısmen olgunlaştığı ve fiziksel olarakartık eskİsi kadar güçlü ve dinamik olmadığı için bazı günahlardan uzak durması göreceli olarakdaha kolay olabiliyor. Genelde 65 yaşındaki bir insanın 18 yaşındaki bir gençten belli konulardaölçülü davranabilmesi daha kolay oluyor. İşte tam da bu yüzden gençlikte, yani yaşanacak olanyılların en verimli, duyguların en çoskun olunan döneminde, insanın içinin kıpıpr kıpır olduğuo dönemlerde; Allah yolunda olabilmek, Allah için fedakarlıklarda bulunabilmek, günahlardansakınıp sevaplara yönelebilmek daha zor -Allah daha iyisini bilir- ama daha da kıymetli ve anlamlı oluyor.

Ama unutmayalım ki hayat bir süreç. Çocuklukla başlıyor, kimi insanın hayatı çok uzunsürerken kimininki de daha kısa olabiliyor. Kimin ne kadar ve nasıl yaşayacağı ancak Allahtarafından bilinen bir olay. Bu yüzden gençlerin “Daha yaşımız genç, ilerleyen yıllarda diningereklerini yaparız” gibi ileri sürdükleri mazeretler aslında tamamen bir faraziyeden ibaret. Zira,acaba yaşlanmak nasip olabilecek mi? Ya da gençlikte elde olan nimetler halen daha elimizdeolabilecek mi? Nimetlerden bahsederken sadece maddi olanaklardan bahsetmiyorum. Genç,güzel ve dinamik bir insanın Allahı’ı anlatıp, dini tebliğ etmesiyle artık yaşlanmış, doğru dürüstyürüyemeyen bir insanın Allah’ı anlatmasındaki etki bile aynı değildir. (Doğrusunu Allah bilir)

Bu yüzden imkanlar elimizdeyken onları sonuna kadar kullanmalı, bize verilen nimetlerinhesabını vereceğimizi unutmadan gereğince kullanmalı ve Allah’ın seçkin kulları olabilmek için;bu hayatın yegane anlamlı amacı için kıyasıya yarışmalıyız. Unutmayalım ki Hz. Yusuf’u Zelihaile sınayan Allah hepimizi başka tür Zelihalarla sınayacak. Önemli olan nokta, insanın canınınçekmesine rağmen belli olaylardan Allah rızası için fedakarlıkta bulunmasıdır. Allah hepimizeihlas ve kulluk nasib etsin.

 

Yoksa siz, sizden önce gelip geçmiş olanların karşılaştıklarının benzeri başınıza gelmedencennete gireceğinizi mi sandınız? Onlara şiddetler, belalar ve zorluklar gelip çattı;sarsıldılar, öyle ki, elçi ve onunla birlikte inananlar “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyeyakarıyordu. Haberiniz olsun ki, Allah’ın yardımı çok yakındır.
(Bakara Suresi, 214)


Yoksa siz, Allah içinizden uğraşıp didinenleri seçmeden, sabredenleri seçmeden cennetegireceğinizi mi sandınız?
(Ali İmran Suresi, 142)


About the Author
Author

Feryal

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website