Kuran’ın Allah’tan Olduğunu Nereden Biliyorsun!?!

“İnançta Bir Fahiş Hata”

İnsanları Allah’a ve Kuran’a davet ettiğimizde karşılaştığımız ortak sorulardan birisi de şudur. “Sen Kuran da Kuran diyorsun ama o elindeki Kuran’ın Allah’ın sözü olduğunu da peygamber söylemedi mi?”

Bu soru ilk bakışta masum bir soru gibi görünse de bunu söyledikten sonra o sözlerinin içerdiği şirki fark ettiğinde, bu soruyu soranlar tevbe üstüne tevbeler edip secdelere kapansalar yeridir. Hadi kitaba inanmadığını söyleyenlerin bunu söylemesi bir noktaya kadar normal görülebilir ama o kitaba inandığını söyleyenlerin bu soruyu sorması o kitaptan ne kadar uzak olduklarını apaçık ortaya koyuyor.

Şunu nasıl oluyor da anlamıyorlar… Zannediyorlar ki peygamber söylediği için inanılır. Hayır! Söyledikleri doğru olduğu için peygamberlere inanılır. O Kuran’a bir mümin, peygamber Allah’tan olduğunu söyledi diye iman etmiş değildir. Eğer öyle bir iman geçerli olursa sıralamada peygamber birincil, Allah ise ikincil yere koyulmuş olunur.

Bunu o söyledi. Öyleyse doğrudur! Bu nasıl mantık? Öyleyse o söz ona aittir, Allah’a değil!!! Demek ki sen Kuran’ın Allah’tan olduğunu anlamamışsın. Demek ki sen gafilce, peygamberi ilah zannediyorsun.

Bunu anlamak için öyle çok da zeki olmaya gerek yok. Hiçbir peygamberin öne sürdüğü vahiy ve kitaplar, peygamber söyledi diye doğru değildir. O vahiylerdeki ifadeler, o kitaptaki ayetler doğru olduğu için, delilleri görülebilir ve/veya fark edilebilir olduğu için doğrudur. O sözlerdeki gerçekler apaçık ortada olduğu için müminler iman ederler. O peygamberlere de o ayetlerin gerçekliğini görenler iman eder. Aksi takdirde zanna uyulmuş olunur. Ayetler peygamberin zatından olmuş olur. O ayetleri bir insanın söyleyemeyeceğini anlayanlar, o ayetlerin Allah’tan olduğuna iman ederler. Peygamber ya da herhangi bir insan söyledi diye değil. Bunu böyle söyleyenler sözde teslim olmuşlardır ama asla gerçekte inanmış değillerdir. Vahiy kalplerine hiç girmemiş demektir.

Matematik öğretmeniniz dediği için 2×2=4 değildir. 2×2=4 olduğu için bunu öğretmen öyle söylemiştir. Parmaklarınızı sayarsınız, birkaç elmayı yan yana koyarsınız ve öğretmeninizin doğru söylediğine ikna olursunuz. Nübüvveti ayetler ispat eder, aksi durumda herkes “ben de peygamberim” diye ortaya çıkabilir. Kimse de itiraz edemez.

Çok ciddiyim. “Kuran’ın Allah’tan olduğunu nereden biliyorsun? O da peygamberin ağzından çıkmadı mı?” diyenler peygamberden geldiği iddia edilen rivayetleri savunayım derken peygamberin ağzından çıkan sözleri Allah’ın lafzının üstüne çıkarttıklarını ve peygamberi Allah’a eş koştuklarını anladıkları an tevbe edip Allah’tan korkuyla ve samimiyetle af dilemelidirler.

“Kuran’ın Allah’tan olduğunu nereden biliyorsun?” ha? Sen Allah’tan olduğunu bilmiyor musun? Demek ki sen Allah’tan olduğunu sadece ZANnediyorsun hala!!! Ve çıkıp beni peygamberi yok saymakla, onun sözlerine inanmamakla itham ediyorsun!!! Hatta peygamberin ağzından çıkan vahyin Allah’tan olduğuna hala emin değilsen, peygambere sen mi inanıyorsun ben mi hacı!!! Bir de eleştirmek için hiçbir argüman bulamayıp “Sen Kuran’ı kutsallaştırıyorsun” diyen bile çıkabilir karşınıza. O konuya hiç girmeyeyim. Benim devreler az kalsın yanıyordu!

www.kalemzade.net

twitter.com: @kalemzade


About the Author
Author

kalemzade

Comments (4)
Leave a reply

Name (required)

Website