Vasiyetinizi Yazdınız mı?

(2)-Bakara-
180-Birinize ölüm geldiği vakit, bir mal bırakacaksa, babası, annesi ve en yakın akrabası için meşru bir biçimde vasiyette bulunması, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar üzerine yapılması gerekli bir hak olarak üzerinize yazıldı.

Vasiyet etmek bize Kur’an da verilen bir haktır. Öleceğiniz saati biliyormusunuz? Kullanmak bize kalmıştır. Hala yazmıyor musunuz? Kur’an da vasiyet ve miras hakkında da adil hükümler bulunmaktadır. Miras’ın din hükümlerine göre bölüştürülmesini emreder, ancak vasiyet ve borçlar öncelikli olur. Muhakkak bu bizler için bir hayırdır.

Hiç malı olmayan birisinin de mirası olur. Öğrencinin de olur misal benim selamı okutun hocaya ücret veremeyeceğini baştan söyleyin ve selayı nasıl okuduğunu dikkat edin gibi olabileceği gibi cenazemde sureleri Türkçe okuyun ve Kur’an a sarılın dediğimi söyleyin gibi de güzel bir miras olabilir bu vasiyet. En iyi miras Kur’an-ı öğütlemektir Peygamberden gelir bitmez tükenmez.

(5)-Maide-
105.Ey iman edenler, siz kendinizi düzeltmeye bakın; siz doğru gittikten sonra öte taraftan sapıtanlar size ziyan dokunduramaz. Hepinizin varışı sonunda Allah’adır. O size neler yaptıklarınızı o zaman haber verecektir.

Kimse kimseye değer biçip hata etmemeli, Allah bize öğüt veriyor.

” siz doğru gittikten sonra öte taraftan sapıtanlar size ziyan dokunduramaz. ”

(5)Maide-
106. Ey iman edenler! Birinizin ölümü yaklaştığı zaman, vasiyet sırasında aranızda şahitlik sizden adaletli iki kişidir. Yahut; seferde olup da başınıza ölüm musibeti gelirse, sizin dışınızdan başka iki kişi şahitlik eder. Eğer şüphe ederseniz, onları namazdan sonra alıkorsunuz da Allah adına, “Akraba da olsa, şahitliğimizi hiçbir karşılığa değişmeyiz. Allah için yaptığımız şahitliği gizlemeyiz. Gizlediğimiz takdirde, şüphesiz günahkârlardan oluruz” diye yemin ederler.

Peki bitti mi her şey yanlış yapanlar bu dünyada zevkleniyor mu mallarınızla?

(5)-Maide-
107-Eğer bu şahitlerin bir günah işledikleri anlaşılırsa o vakit tercihe şayan olan bu iki kişinin yerine, bunların aleyhlerinde bulundukları karşı taraftan iki şahit dikilir, bunlar da şöyle yemin ederler: “Vallahi bizim şahitliğimiz onların şahitliğinden daha doğrudur, biz kimsenin hakkına tecavüz etmedik, aksi halde şüphesiz zalimlerden oluruz.”

Kişiler dayanaklarını açıklar örneğin ;

(2)-Bakara-

180-Birinize ölüm geldiği vakit, bir mal bırakacaksa, babası, annesi ve en yakın akrabası için meşru bir biçimde vasiyette bulunması, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar üzerine yapılması gerekli bir hak olaral üzerinize yazıldı.

181-Şimdi her kim bunu duyduktan sonra değiştirirse, her halde vebali yalnızca o değiştirenlerin boynunadır. Şüphe yok ki, işitir, bilir.

182-Her kim de vasiyet edenin bir yanlışlık yapmasından veya bir günaha girmesinden endişe eder de iki tarafın arasını düzeltirse ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayıcı çok merhametlidir.

 

Eğer ki yaptığınız hayır ise bunu örnek gösterebilirsiniz. Örneğin, vasiyeti değiştirip hayırı gösteremezseniz bu sizin aleyhinize olabilir. Muhakkak belgelendirin ki şüpheye düşenler araştırsınlar Allah her şeyin en doğrusunu bilir O’na uymalıyız.

(2)-Bakara-
90-Ne kadar çirkindir o kendilerini sattıkları şey ki; Allah’ın kullarından dilediğine kendi lütfundan vahiy indirmesini çekemeyerek, Allah ne indirdiyse hepsini inkar ettiler. Bu yüzden de gazap üstüne gazaba uğradılar. Ve o kafirler için aşağılayan bir azap vardır.

 


About the Author
Author

G.

Leave a reply

Name (required)

Website