Mürtedler Öldürülür mü?

Bazı inananlara göre dinden çıkan insanlar öldürülmelidir, bunun doğruluğunu veya yanlışlığını elbette Kur’an’ın hakemliği ile tespit edebiliriz..Ayetlerden anlaşılmaktadır ki, dinde zorlama yoktur ve dileyen inkar edebilir..

Onlar ki inandılarsonra küfre saptılaryine inandılartekrar küfre saptılar, sonra da küfrü artırdılar; işte Allah onları affetmeyecek, onları hiçbir yola kılavuzlamayacaktır. –
Nisa 137

Bu ayette de inanmış kişilerin mürted olduktan sonra tekrar inanmaları için bir yaşam sürmeleri gerekir.Bu ayet tek basına bir kanıttır zaten.Diğer ayetlere bakalım

İmanlarından sonra küfre sapmış, sonra da küfürde daha da azıtmış olanların tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. Onlar, sapıkların ta kendileridir.
ÂLİ İMRÂN-90

görüldüğü gibi ayetin başında küfre sapanlar kastedilmiş.
Küfür; inkar, reddetmek, yok saymak, görmezlikten gelmek gibi anlamlara gelir. İslam’a göre İslamın inanç ve esaslarını reddeden kişiye kafir denir.

ve ayetin devamında da bu kişinin bir yaşam sürüp küfründe ileri gitmesi söz konusu.Başka bi ayete göz atalım 

Bakara 217
…Ama sizden biri imanından döner ve hakikati inkar eden biri olarak ölürse, böyle birinin yapıp ettikleri bu dünyada da, öteki dünyada da boşa gidecektir; işte böyleleri içinde yaşayıp kalacakları ateşe mahkum kimselerdir.

bu ayette de dininden dönen kişinin yapıp ettiklerinin yani amellerinin boşa gideceği yazıyor. Bir yaşam söz konusu burada da..

Peygamberimiz yalnızca kendisine vahyedilene uyardı..

Onlara şunu söyle: “Ben size Allah’ın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!” Sor onlara: “Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?”
EN’ÂM 50


About the Author
Author

usescrt

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website