Bize Tatlı Dille Masal Anlatan Değil, Gerçek Dini Anlatan Hocalar Lazım!

 

Son yıllarda medyada dine ve din üzerine konuşan kişilere ayrılan yer arttı. Bu durum son derece sevindirici tabi ama bu hocaların neler konuştuklarına da çok dikkat etmek gerek. Yani “aman ne güzel adam çıkıp kaç saat İslam dini hakkında güzel güzel konuşuyor” demeden önce bir kez daha düşünmek gerekiyor. Söylenenlere yani konuşmaların içeriğine çok dikkatle yaklaşmak gerekiyor. Maalesef çoğu kez bu konuşmaların içleri dine katılmış uydurmalar ile, uydurulmuş kahramanlık hikayeleri hatta mucizelerle ve ne akıl ile ne de Kuran ile bağdaşmayacak açıklamalar ile dolu oluyor. İşin kötü tarafı bu hocalarımızın bazılarının da ağzı pek güzel laf yapıyor. Yani öyle bir konuşuyorlar ki oturup saatlerce dinleyebilirsiniz. Tabi ne dediğini anlamazsanız ya da gerçek dinin ne olduğunu bilmeyip, aklınızı kullanmayıp öyle teslim olmuş bir şekilde dinlerseniz. Aksi halde söylenenlere katlanmanız mümkün olamayacaktır.

İşin en üzücü tarafı ise halkımızın pek çoğunun Kuran okumaması ve İslam dinini öğrenmek için Allah’ın kitabına yaklaşmak yerine bu gibi hocalara yaklaşmasıdır. Kuran’dan bihaber bu kişiler için bu “koskaca hocaların” söyledikleri sorgulanmayan, kontrol edilemeyen mutlak bilgiler olarak kabul görmektedir. Zaten asıl tehlike de buradadır. Bu tatlı dilli hocalar aslında halkı Allah’ın dininden uzaklaştırmaktadır. Halkın bir kısmı hocaların dediklerini doğru sayıp hiç sorgulamadan uygulamaya çalışırken bazıları da aklı ile anlatılanların uyuşamaması dolayısıyla dinden soğumakta, “böyle iş mi olur”, “bu zaten nasıl uygulanır” gibi şikayetlerle dinden uzaklaşmaktadır.

Bu şekilde tatlı dille, küçük esprilerle bizi kandırıp Allah’ın dinine ve Peygamberine iftiralar içeren konuşmalarını bize dinletmeye çalışan bu hocalara karşı çok dikkatli olmalıyız. Unutmayalım gerçek müminin ihtiyacı Kuran ve akıldır. Bizi kurtaracak olan tatlı dil değil doğru İslami bilgidir. Gerçek İslam’ı anlatan Hocaları dinlemek temennisiyle…

 

…Allah, pisliği, aklını kullanmayanların üzerine bırakır.
(10 yunus Suresi -100)

Andolsun size hatırlatıcı bir kitap indirdik. Yine de aklınızı kullanmayacak mısınız?
(21 Enbiya Suresi 10)

 

 


About the Author
Author

Yagmur

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website