Allah’a Adanmış Ruhlar

İnsanlardan öylesi de vardır ki, kendini Allah’ın rızasını/hoşnutluğunu elde etmeye adar/nefsini feda eder. Allah, kullarına karşı çok Şefkatlidir (Raûf).
2 Bakara Suresi Ayet 207


Doğumuyla başlayıp ölümüyle biter insanın yeryüzündeki serüveni. Doğum ve ölüm arasında geçen süre ise bir göz açıp kapama misali. Dolayısıyla bitmese de dünyadaki istek ve talepleri bir gün ardında bırakır her şeyini. Basittir aslında insan için yaşam muhasebesi. Bir gün yok olacağına göre kendini var edene göre planlamalıdır tüm işlerini. Bunun farkında olan kullar yalnız Rablerine tevekkül edip yalnız Rablerinden yardım umarlar. Dünya yaşantısında ölçülü olur, her işte önceliği Allah rızasına tanırlar. Adanmış ruhlardır bunlar. Bir ticaret bir alış veriş ya da herhangi dünyevi başka bir şey Allah yolundan alıkoymaz bu kulları. Allah için yaşayıp Allah için ölmek üzere nefes alırlar. Nefisleri onların değil onlar nefislerinin efendisidir.

Allah yolunda uğradıkları bir zorluk ve eziyeti şeref sayar, gösteriş için değil yalnız Allah rızası için iş yaparlar. Allah’ın hoşnutluğunu elde etmek en büyük hedefleridir. Dünya nimeti gözlerinde pul değerindedir. Esasen dünyanın en akıllı insanlarıdır bunlar. Çünkü geçici bir ömrü verip karşılığında Allah’ın rızasını ve sonsuz cennetleri alırlar. İşte bu kullar için sonsuz bir mutluluk ve esenlik vardır ahirette. Herhalde duaların en güzeli: Rabbim kendi yolunda yaşat ve kendi yolunda öldür beni… Kendini Allah’a adamış kullardan olmak ümidiyle…

 

Yeryüzü dediğin, bir koca mâbet,
Geldik bu mâbede, maksat ibâdet.
Ezanlar ederken, secdeye dâvet;
Hep “yarın” diyorsun, oysa kim bilir;
O “yarın” belki hiç, gelmeyebilir…

(Cengiz Numanoğlu)


About the Author
Author

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website