ALLAH`IN IMTIHANI

Yasadigimiz dunyanin kisa bir gecimlik oldugu ve bu dunyanin biz insanlar icin imtihan oldugu Kuran`in en onemli vurgularindan biridir. Allah bunun yaninda biz insanlari nelerle imtihan edebilecegini yine ayetlerinde anlatmaktadir. Yani insanlari Allah` in verecegi zorluklara karsi onceden ayetleriyle uyarmaktadir. Bunun yaninda farkinda olmadan belki her gun Allah`in imtihanina tabi tutuluruz. İnsanin uykusunu bolup de sabah namazina kalkmasi ya da uyumaya devam etmesi bunun orneklerinden biridir.


İnsanlar, sadece “İnandık” demeleriyle, hiç sınanmadan bırakılacaklarını mı sanıyor? Kendilerinden öncekileri sınadık. Elbette ALLAH doğrucuları ile yalancıları birbirinden ayıracaktır.
29-Ankebut Suresi-2,3

Yemin olsun ki, sizi korku, açlık; mallardan-canlardan-meyvelerden eksiltme türünden bir şeyle mutlaka imtihan edeceğiz. Sabredenlere müjdele.
2-Bakara Suresi-155

Görmüyorlar mı ki, her yıl bir veya iki kez imtihan ediliyorlar. Hâlâ ne tövbeye yelteniyorlar ne de öğüt alıyorlar.
9-Tevbe-126

Bence Allah`in bizleri kitabinda defalarca ve acik bicimde imtihani konusunda uyarmasi bile O`nun bizlere lutfudur. Yani biz insanlarin aslinda hicbir sekilde Allah`a karsi bir mazereti olamaz. İnsandan tek beklenen Allah`a kulluk etmek icin gonderildigi dunyada geregini yapmasidir. Hayatlarini Allah`in hosnutlugunu kazanmak icin gecirmeleridir…

Yazar : ferhat

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website