En Yüce Varlık İnsan!

Değerli dostlar,

İnsan yeryüzüne, yüce Allah tarafından halife seçilmiştir. Halef kökünden gelen halife `birinin veya bir şeyin yerine geçen, sonradan onun yerini alan, mirasçı`anlamındadır. Yani insan bu dünyaya, daha önce buraya sahip olmuş bir varlığın yerine geçirtilerek halef edilmiştir. Nitekim Kur`an`da, daha öncekilerin burada kan dökerek bozgun çıkarttığı meleklerin Allah`a arzında(Bakara 30)belirtilmiştir. Hatta bu surede`atama`yapıldığı açık olarak ifade de edilmiştir.

Buradan da anlaşılacağı üzere insan hiçbir zaman haşa Allah`ın halifesi olmamıştır ve olamaz. Böyle bir tespit kesinlikle Kur`an`a, dine, İslam`a aykırıdır ve bunu söylemek açıkça bir şirktir. İhlas Suresi 4. ayette Allah `Hiç kimse O`nun dengi ve benzeri olmamıştır, olamaz`diyerek son noktayı koymuştur.
Bırakın O`nun halifesi olmayı insan yaratılan en yüce varlık ta değildir. İsra 70`de birçoğuna üstün kılındığımız söylenmektedir ki bu da bizim en üstün olmadığımızın kanıtıdır. Sad 75`te yücelenlerden, Saffat 8-10-69 da ise yüce konseyden bahsedilmekte, hatta peygamberimizin(selam olsun ona)burada olup bitenden haberi olmadığı belirtilmektedir.

Peki bu kadar açık seçik ayetler varken nereden çıkmıştır bu `en üstünlük` yalanı?Neden çıkmıştır?Sebebi gayet basit; düzenbaz evliya ve mürşit bozuntularının kendilerine yol açmak, paye çıkarmak için ortaya attıkları yalanlandır bunlar. Haşa Allah ile birebir görüştükleri, bilgi aldıkları, peygamberlerle eşit oldukları yalanını kamufle etmek için ortaya attıkları saçmalıklardır bunlar. Allah`a iftiradır ve sonu cehennemdir Nisa 50 ve En`am 21`de açık olarak söylenmiştir. Kur`an`ı illa Arapça okutmak, sadece bir kaç sure okuyarak tüm Kur`an`ı okumuş gibi olmak yalanları da bu sahtekarlıkları perdelemek için ortaya atılmıştır. Okumamalı bilgi sahibi olmamalıdır insanlar. Çünkü okuyan kimse bunlara inanmaz, prim vermez, bunların gıdaları olan cehalete karşı çıkmaktır okumak. Rabbim oku emrini neden verdi işte ne güzel anlaşılmaktadır.

Bizlere ne mutlu ki yaratıldık, ne mutlu ki Kur`an`ımız var ve bu suretle tüm zincirlerden kurtulduk ve Allah`ın her an bizi duyup gördüğünü biliyoruz. Bu kitap sayesinde ne olduğumuzun farkındayız, O`na ulaşmak için hiçbir aracıya ihtiyacımız olmadığını bilerek yaşıyoruz. Alemlerin Rabbi`ne ne kadar şükretsek azdır. Selam ve saygılarımla.

Korkut AĞIN.

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website