İÇİNE ŞEYTAN KAÇMIŞ ŞARKILAR

Bir şarkının bestesi güzeldir, ama ya sözleri? Dilimize dolanan şarkı sözlerinin nerdeyse yarısı, mümin olan birinin ağzına yakışmayacak türdendir. İsyandan şirke kadar geniş bir günaha saplanışı beraberinde getirir. Genelde temalar, yalnızlık, aşk, isyan ve karamsarlıktan ibarettir. Çok acıklı bir şarkı dinledikten sonra bunalıma girip de kendisini öldürenleri duymuşsunuzdur. İmandan nasibini almamış, gerçeklerin farkında olmayan, sırf kafiye olsun ya da sırf akılda kalsın diye şarkı sözü yazan yazarlar, tamamen maddiyata dayalı ortaya çıkardıkları eserlerde birçok inançlı insanı, inancına ters bir şekilde etkilemeyi başarmışlardır. Samimi bir müminin dilinde çoğunlukla Allah olması gerekirken, Allah’a isyan, sevgiliyi Allah gibi görme, tüm olan biteni boş verme ve benzeri temalarla dinleyiciler uyuşturulmuş bir haldedir.


Ciddi bir çoğunluk şarkılardan ders çıkartmak, hatta hayatlarını şarkılara göre yönlendirmek peşindedirler. Ve bu yanlış kılavuz arayışı, özellikle gençleri, kendini öldürme, sigaraya başlama, içkiye başlama, kendini koyuverme, yeis batağına saplanma gibi her türlü olumsuzluğun, Allah’a isyanın, Allah’ın verdiklerinden hoşnut olmamanın ve de Allah’ın affetmeyeceğini söylediği şirkin içine atmaktadır.

Tüm bunlarla birlikte sadece dinleyiciler değil, şarkıcıların bizzat kendileri de alabildiğine kibirlenerek, sanki kendilerini ve seslerini kendileri yaratmışlar gibi tutarsız bir gururun esiri olmaktadırlar. Tüm şarkıcılara, o işten ekmek yiyenlere, söz yazanlara ve bunları heyecanla dinleyenlere tavsiyem; yolundan gidilmesi gereken hakiki mürşidin, herkesi ve her şeyi yaratan Allah olduğudur. Eğer bu fark edilebilirse, sağduyulu bir dinleyici, hangi şarkıların sakıncalı olduğunu, sırf sesi ve yüzü güzel diye bir insanın peşinden hayranlıkla gidilmemesi gerektiğini ve onlarla beraber onların ses tellerini de aynı Allah’ın yarattığını kolayca anlayacaktır. Ve acıklı bir parçada Allah’a isyan etmek yerine, bestenin ve insan sesinin güzelliğine vurulup, Allah’ına şükredebilecektir.

Yazar : Orhan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website