Şu An Karşınızda Ölüm Meleklerini Görseniz…

Evet, bir anda ölüm meleklerini karşınızda görseniz; yaşadığınız yılların hesabını verebilecek misiniz?


Şu ana kadar Allah`ın rızasını kazanabilmek için neler yaptınız?

Allah’ın sınırlarını koruma konusunda yeterince dikkatli oldunuz mu?

Bu sorulara samimiyetle yanıt vermeye çalışın. Belki tümüne vereceğiniz cevaplar olumsuz olabilir. Ancak şu anda Allah’tan bağışlanma dileyip, tevbe edebilir ve hayatınızı Allah`ın hoşnutluğunu amaçlayarak yaşamaya karar verebilirsiniz.

Yüce Allah merhamet edenlerin en merhametlisidir ve insanları iyiliklere ulaştıracak fırsatlar yaratır. Dünya hayatı da sonsuz mutluluğa ulaşabilmek için Allah’ın yarattığı çok önemli bir fırsattır. Bu fırsatı göz ardı eden kişiler, ahiretteki sonsuz azabı gördüklerinde, dünyada verilen fırsatları değerlendirmemenin ve Allah’tan uzak yaşamanın pişmanlığını yaşayacaklardır.

Allah, dünyadaki yaşamları süresince de insanlara zaman zaman pişmanlıklar yaşatır. Kaçınılmaz son gelmeden düşünmeleri ve doğruyu görmeleri için hatırlatmalarda bulunur, pişmanlık duygusunu onlara tattırır. Dahası pişmanlık duyan kişilere, hatalarını düzeltebilecekleri bir süre de verir. Sonsuz merhametiyle Allah, kuluna, henüz yaşıyorken tevbe etme ve yaşamını Allah’ın rızası üzerine kurma olanağını da tanır.

Hatasının ardından pişmanlık yaşayan ve Kendisine gönülden yönelen kulunu Rabb’i, sonsuz kurtuluşa ulaştırır. Tanınan bu fırsatları göz ardı etmenin sonu ise, Allah’ın dilemesiyle sonsuz pişmanlık olacaktır.

“Rabbiniz, sizin içinizdekini daha iyi bilir. Eğer siz salih olursanız, şüphesiz O da, (Kendisi`ne) yönelip dönenleri bağışlayıcıdır”
(İsra Suresi, 25)

ayetiyle Allah’ın kuluna olan yakınlığı haber verilir. Rabb’i kulunun samimi olup olmadığını bilir ve Kendisine gönülden yönelen kulunu bağışlar.

İnsan, her geçen saniye yaşamın kaçınılmaz gerçeği olan ölüme yaklaşır. Ölümden asla kaçış yoktur; her an gelip insanı bulabilir. Bu nedenle ölüm, hesap verme anı ve dönüşü imkansız pişmanlıklar derin düşünülmelidir. İnsan bu konularda düşünürse ders çıkarır, hataları nedeniyle pişmanlık duyar, kesin bir tevbe ile tevbe eder. Yitirilecek tek bir an bile olmayabilir…

Yüce Allah kullarını bağışlayan ve esirgeyen, tevbeleri kabul eden, yasaklanan büyük günahlardan kaçınan kullarının kusurlarını örten, yapılan iyiliğin karşılığını on katı olarak veren, günahları iyiliklere çevirendir.

Ancak tevbe eden, iman eden ve salih amellerde bulunup davranan başka; işte onların günahlarını Allah iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.
(Furkan Suresi, 70)

Ve Rahman olan Allah, Kendi yolunda çaba gösteren iman sahibi kullarının salih amellerinin karşılığını ise katından en güzel şekilde ödüllendirecektir.

Sizin yanınızda olan tükenir, Allah`ın katında olan ise kalıcıdır. Sabredenlerin karşılığını yaptıklarının en güzeliyle Biz muhakkak vereceğiz. Erkek olsun, kadın olsun, bir mü`min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz.
(Nahl Suresi, 96-97)

Bu en önemli kurtuluş müjdesidir. Dünyadaki hatalarımız sonucu yaşadığımız her pişmanlık, bize ahiret pişmanlığını hatırlatsın. Umulur ki bu; daha dikkatli olmamızı sağlayacaktır.

Yazar : Fuat TÜRKER

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website