Hangi Ayeti Yaşıyoruz?

Insalar icin Rehber,Kendisinde Süphe olmayan,Sakınanlar icin Yol Gösterici,Aydınlatıcı,icinde hertürlü Bilgiyi Barındıran Eksiksiz Kitap KUR`AN.

Kitapa´ta hicbir şeyi eksik bırakmadık.
Enam Suresi 38

Ülkemizin icinde bulundugu durumu KUR´AN ışgında incelemeye calişcagız , şanı Yüce,Mutlak Galip,Tam Hüküm ve Hikmet Sahibi Kendisinden Başka Hicbir Ilah olmayan,Diri Her´an Yarattıklarını Gözetip Duran;Mülk´ün Sahibi Allah´ın affına sıgınırım.En Dogrusunu ALLAH bilir.

Kuran´da Helak ( mahvolmak,yok olmak,yıkıma ugramak ) edilen kavimlerin ortak özelligi: Yeryüzünde Bozgunculuk Yapmaktan Vaz Gecirmemek,Zulmedenlerin ise Sımarıp Refahın Pesine Düsmeleri,Namaz´ı (Dua´yı ) Terk etmeleri,Heva Ve Heveslerine Uymaları,Taskınlık Yapmaları ,Allah´a es, ortak, benzerlik ifade etmeleri.

Bizim Bakıs Acımız Yüzde 98,6´ı Müslüman olan ülkemizin yukarida saydıgımız sebeblerden benzer özellik taşIyor olabilecegini gözler önüne sermek istememizdir.

VIKIPEDI

Müslüman nüfusu 2009 pew raporu

Türkiye          73,619,000         98.6

 

6:6
Kendilerinden önce nice nesilleri helak ettiğimizi görmediler mi? Yeryüzünde size vermediğimiz imkanları onlara vermiştik. Onlara gökten bol bol yağmur indirmiş, altlarından ırmaklar akıtmıştık. Fakat onları günahlarından dolayı helak ettik. Ve kendilerinden sonra başka bir nesil yarattık.

11:116
Sizden önceki devirlerden bakıyye sahipleri (kitap ehli) yeryüzünde bozgunculuktan vazgeçirmeye çalışsalardı ne iyi olurdu. Fakat onların içinden kurtardığımız pek az kimse bunu yaptı. O zulmedenler ise şımartıldıkları refahın peşine düştüler ve hepsi de suçlu oldular.

Türkiye müslümanların cogunlukla yasdıgı bir ülke buna ragmen özellikle son dönemlerde yasanan olaylar hicte kücümsenecek hefife alınacak boyutlarda degil. Hele hele heryede oluyor, olabilir anlayısını ötesinde bir durum.Bunların baslıcalarını sıralamak gerekirse:Insan kacakcılıgı,Aile ici siddet,Toplumun bu denli kutuplasması,Kadınların aile bireyleri tarafından karalanması hakarete ugraması siddet ve ölümlere varan sonuclar,Cocuklara yapılan saldırılar tecavüzler ve ölümlere varan sonuclar,dogal affetler ve simdi´de SOMA. Resmi kaysıtlara göre ücyüzbir´ yurtasımızı kaybettigimiz Tarihe kara bir sayfa bırakacak olan kimilerinin KADER dedigi Kimilerinin IHMAL dedigi SOMA.

Alemlerin Rabbi Olan ALLAH Rahmetiyle Kusatsın Onları ve Tüm Yitirdigimiz Mahsum Canlarıda.

Iste tam bu noktada aklımızda simsek gibi carpan IS´RA Suresinin 16 ve 58 Ayeti. Ne diyordu Rabbimiz:

 

Biz bir ülkeyi/medeniyeti mahvetmek istediğimizde, onun servet ve nimetle şımarmış elebaşlarına emirler yöneltiriz/onları yöneticiler yaparız da onlar, orada bozuk gidişler sergilerler. Böylece o ülke/medeniyet aleyhine hüküm hak olur; biz de onun altını üstüne getiririz”
Isra suresi 16.

Hiçbir kent/medeniyet dışta kalmamak üzere, kıyamet gününden önce hepsini ya helâk edeceğiz yahut da şiddetli bir azapla azaplandıracağız. İşte bu, Kitap’ta satır satır yazılmış bulunuyor.
İsra suresi 58

Rabbimiz Merhametini Ülkemiz ,Milletimiz ve Bütün inanan Kullarının Üzerinden Eksik Etmesin.

Ozan polat

 


About the Author
Author

MuhaBBet i Dost

Leave a reply

Name (required)

Website