Büyü Diye Birşey Var mı?



Günlük yaşamda karşılaştığımız sorulardan birisi de şudur; büyü diye birşey var mı ya da Kuran’da büyü ile ilgili birşeyler yazıyor mu?

Evet, Kuran`da büyü ile ilgili olarak,

Bakara 102 de
“… Ancak şeytanlar küfre sapmıştı; insanlara büyüyü öğretiyorlardı… İnsanlar Harut ve Marut adlı meleklerden erkekle eşinin arasını açacakları şeyleri öğreniyorlardı. Ne var ki, onlar onunla Allah`ın izni olmadan hiç kimseye zarar veremezler. Onlar kendilerine zarar vereni, yarar vermeyeni öğreniyorlardı. Yemin olsun ki, onu satın alanın ahirette hiçbir nasibi olmayacağını açıkça bilmişlerdir. Öz benliklerini sattıkları şey ne kötüdür! Bir bilebilselerdi. ” der.

Bu ayetten birkaç sonuç çıkarabiliriz. Büyü diye birşey var, ama bu Allah tarafından kınanıyor. Genelde büyüler eşlerin arasını bozmak için ya da karşı cinsi etkilemek için yapılıyor. Yalnız insanların gözünden kaçan en önemli ayrıntı şu ki; Allah dilemedikten sonra hiç bir büyü olmaz. Bu yüzden hem zamanınızı, hem paranızı bu boş işlere harcamayın. Ayrıca Allah`ın istemediği birşeyi yapma konusunda gelin biraz daha düşünün.

Yazar : OZAN KARLIBAĞ

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (5)
Leave a reply

Name (required)

Website