DİNDEN KORKAN AİLELER

Şöyle bir etrafımıza baktığımızda görüyoruz ki insanların bir kısmı inançlı, bir kısmı ise bu kesimden çekiniyor. Bazı aileler ki genelde modern aile olarak tanımlanıyorlar, çocuklarını dinden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Çocuklarına Müslümanları adeta öcü gibi gösteriyorlar. Kara çarşaflı, el sıkışmayan kadınları, cüppeli Hacca gitmiş ama üçkağıtçı amcaları, dini kullanarak para kazanan insanları, beyin yıkayıp insanları istedikleri gibi kullanan, kendilerini birşey sanıp cennet vaat eden insanları örnek gösteriyorlar. Sonuçta ne oluyor, bu çocuk büyüyünce dinden uzaklaşıyor ve Allah’ı inkar etmeyi tercih ediyor. Dünya ehli olarak hayatını sürdürüyor. Suçlu olan aileler mi peki?
Allah, ki en yüce, herşeyi bilen, herşeyin yaratıcısı… Allah’ın gönderdiği din tabi ki Allah’ın özelliklerine uygun olarak, yaratılışa en uygun, en mantıklı, insanların sempatisini çeken bir din olmalı. Yani din şu an yaşanılan din değil, Allah’ın indirdiği din olmalı. Aileler, ibadetin yalnızca Allah’a olduğunu, şeriatın olmadığını, çocuğunun çağa uygun olarak giyinebileceğini (Kuran’da giyinmeyle ilgili bunlar geçer: 7/26, 24/31, 33/59) ve Allah’ın insanlara akıllarını kullanmasını söylediğini bilselerdi durum nasıl olurdu acaba?
Allah dini yaymamız gerektiğini söylüyor. Sonuç olarak anlatmak istediğim, gerçek dini yaşamak ve yaşatmak, dinin daha çok yaşanmasını sağlar. Peki gerçek din nedir? Bunun cevabını Kuran’dan alabiliriz:

43/44: Gerçek şu ki bu Kuran sana ve toplumuna bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.

Allah’ın bizzat kendisi, sorumlu olduğumuz kaynağı verdikten sonra hala bunu içine sindiremeyip, “Peki diğer alimlerin söyledikleri ne olacak?” diyen varsa, o zaman suçlu yukarıda bahsettiğim aileler değildir.

Yazar : Seda

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website