Bir Başkasının Günahını Yüklenmek

Cuma 9: Ey inananlar! Cuma günü, namaz/dua için çağrı yapıldığında, Allah`ı anmaya/Allah`ın Zikri`ne koşun! Alış-verişi bırakın! Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.

Cuma 10: Namaz/dua yerine getirilince hemen yeryüzüne dağılın ve Allah`ın lütfundan nasibinizi arayın! Allah`ı çok anın ki, kurtuluşa erebilesiniz.
Cuma 11: Bir ticaret yahut oyun-eğlence görür görmez, dağılıp ona yöneldiler de seni ayaküstü bıraktılar. Onlara de ki: “Allah katında bulunan, eğlenceden de ticaretten de hayırlıdır! Ve Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır. ”

Ve bir Cuma günüydü. Cuma Namazına gitmek için kapıya yöneldiğimde iş arkadaşlarımdan bir tanesi arkamdan “Yemek vakti nereye gidiyorsun? ”diye seslendi. Ben de “ Namaz vakti Camiye gidiyorum. Yemeği gelince yerim”dedim. Arkadaşım alaycı bir ses tonuyla “Boş ver namazı. Allah Günahı bana yazsın. Bir şey olmaz Yemeğe gidelim” dedi. Tabiî ki yukardaki ayetteki gibi arkama bakmadan koşa koşa Allahı anmaya, Namaza gittim. Arkadaşım Kurandan, onun ayetlerinden habersizdi. Halbuki Kurandaki ayetleri bilseydi böyle bir cümle kurmazdı. Ankebut Suresi’nin 12. ayetinde ve Fatır Suresi 18. nci ayetinde Allah derki:

Ankebut 12: İnkâr edenler, iman edenlere dediler ki: “Bizim yolumuzu izleyin, sizin günahlarınızı biz taşırız. ” Oysa onlar, iman edenlerin günahlarından hiçbir şeyin taşıyıcısı değillerdir. Gerçek şu ki, onlar tamamen yalancıdırlar.

Fatır 18: Hiçbir günahkâr, bir başkasının günahını yüklenmez. Yükü ağır gelen, onu taşımaya çağırsa bile, kendisinden hiçbir şey yüklenilmez. Akraba bile olsa… Sen ancak Rablerinden için için korkanları ve namazı/duayı yerine getirenleri uyarırsın. Arınıp temizlenen, kendi benliği için arınıp temizlenir. Dönüş Allah`adır.

Evet ayet açık ve net. Kimse kimsenin günahını yüklenemez. Bu olay başka örneklerlede karşımıza çıkmıştır. İçki iç günahı bana yazılsın gibi. Bu insanlar günah kavramının, cehennem kavramının farkında olsalardı bu cümleleri kurabilirler miydi?

Barka 201: “Ey Rabbimiz, bize dünyada da güzellik ver, âhirette de güzellik ver! Ve bizi ateş azabından koru!”

Nefes aldığım, nefes verdiğim sürece Allahın izniyle bu görevimi sonuna kadar yerine getireceğim. Sabırla ve namazla Allahtan yardım dileyeceğim.

Yazar : H.Durmaz

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website