KUR`AN insanı tüm kötülüklerden korur (4)

Değerli okurlar Yüce Allah Âdem Peygamberi yarattığı zaman meleklere emrederek Âdeme boyun eğin, emrine melekler tam bir teslimiyetle Âdem peygamberin büyüklüğünü hemen kabul ettikler. Fakat şeytan burada baş kaldırdı Adem Peygambere boyun eğmedi. Bu baş kaldırma insanoğlunun çok zararına olmuştur. Çünkü bu dünyada yol bir iken şeytanın başkaldırma sonucu yolumuz ikiye ayrılmıştır. Karşımıza aniden iki yolun çıkması Yüce Allah’ın takdiridir. Yüce Allah bu iki yolun doğru ve eğrisini insanoğluna bildirerek akıl yoluyla hareket etmesini emretmiştir. Çünkü akıl insanoğlunu tüm kötülüklerden koruyan yegâne arkadaştır. Biz müslümanlar olarak bu yolardan en iyisini en doğrusunu tercih etmek zorundayız. Bunu yaparken kültür anlayışından değil Kur’anın anlayışından yola çıkarak akıl yoluyla hareket etmeliyiz. Eğer bizler kültür anlayışından yola çıkarsak zamanın şartları bizim önümüze büyük engeller çıkarır. Zaten çıkartmıştır. İşte bu günkü müslümanların perişanlığı burada görülmektedir. Çünkü kültür anlayışı zamananın şartların pek uyumadığı için çok gerilerden kalması yüzünden biz müslümanlar olarak başkalarına bağımlı bir hale geldik. Bu bağımlığımız sonucu ona buna kul köle olma durumuna düştük. Bunu fırsat bilenler bizleri birbirine kırdırtmaya çalışmaktadırlar. İşte Kur’andan uzaklaşmanın cezası budur. Bizler bunu kendimize layık gördüğümüz için kimseyi şikâyet etme hakkımız yoktur. Kendi cezamızı kendi elimizle kendimize vermekteyiz. İşte Yüce Allah bu durumlara düşmemiz için bizleri Kur’anla uyarmasının hikmeti budur. Yüce Allah bizlerde istediği bu yolları tercih ederken yanlış yolu seçmeyelim diye bizleri Kur’anla uyararak en iyi en güzel yolun Allah’ın gösterdiği yol olduğunu bunun da öğrenmenin yeri Kur’an olduğunu bizlere bildirmektedir. Kur’anın dışındaki gidilen yolların sadakat kültürün anlayışından doğan yanlış yollar olduğunu bu yollardan şeytanın bağdaş kurup bizleri tuzağına çekeceği zamanı kolladığını bilmeden bu yolu tercih ettik. Kendi akıbetimizi kendi elimizle çizdiğimizin farkından olmadan hareket etmekteyiz. İşte bu yaklaşımlarımız bizleri çok kötü bir yola götürdüğünün farkından olmadan tüm kalbimizle yol almaktayız. Yüce Allah bir ayeti kerimde bizleri bu konuda şöyle uyarmaktadır.

Allah bir kısmına hidayet etti, bir kısmına da sapıklık layık oldu. Çünkü onlar Allahı bırakıp şeytanları dost edinmişlerdi. Kendilerinin de doğru yolda olduklarını sayıyorlardı. Araf. 7/30.
İşte bu ayetle Yüce Allah Kur’anın yolundan sapanların yanlış bir yol üzerinde bulunacaklarından dolayı, şeytani düşüncelere hizmet edecekleri için kendilerini doğru yolda olduklarını sanacaklarını bizlere böyle bildirmektedir. Bu gün küçülmüş dünyamıza şöyle bir göz gezdirdiğimiz zaman müslüman ülkelerin dışından kalan tüm dünya ülkeleri huzur ve refah içinde yaşarken İslam ülkelerinden kan ve barut kokusu yükselmektedir. Neden bu hale geldik diye kendi kendimizi sorgulamamız gerekirken maalesef kendimizi haklı çıkartmak için ideolojimizin doğruluğunu ispat etmeğe çalışıyoruz. Yüce Allah’ın yanından hiçbir ideolojinin geçerli olmadığını bilmeyecek kadar Kur’anın bilgisinden uzaklaştığımız için halen bu anlayışla yola koyulmaktayız. Herkes ay’ı zap etmiş mars’a gitmeğe çalışırken bizler halen din adına mezhepler adına birbirimizi öldürmekle meşgulüz. İşte bu anlayışla bizler yola çıktığımız içindir ki asla iflah olamayız. Bizler bu güne kadar bu anlayışla geldik. Attığımız bombanın kimleri parçalayacağını hesabını yapmadan ideolojimiz uğruna her türlü pisliğe batmış durumdayız. Bu mudur İslamiyet bu mudur müslümanlık. Kur’anın bilgisinden mahrum olan insanlar kendi ideolojisi için yapmayacakları hiçbir kötülük yoktur. İdeolojiler alimleri güldürür ama zalimleride kızdırır. İdeolojilerden zalimlere ekmek kapısı açar o kapıdan nemalarlar. Onun için İdeolojiler kötülüğün dostudurlar şeytanla yol arkadaşıdırlar. İşte bu ideolojik yollar şeytani düşüncesinin yoludur. Bu yolda sorumluluk yoktur. Bu yolda insani duygular körleşmiştir. Bu yolda şeytani düşünceler hâkimdir. Sorumluluk olmayan yollardan benim peygamberimi asla bulamazsınız.

Sayılarımla

HAYDAR AKGEYİK.

Yazar : HAYDAR AKGEYİK

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website