SON YOLCULUK

İçinde bulunduğumuz yaz aylarında ailemden olsun, arkadaşlarımdan olsun, yakınlarımdan olsun etrafımdaki pek çok insan tatil yada dinlenme amaçlı yolculuk hazırlığında. Kimisi bir kaç gün kimisi bir hafta kimisi bir ay için çeşitli yerlere gitmek üzere tatil planı yapmakta. Gördüğüm kadarıyla pek çok insanın bu kısa süreli yolculuğun hazırlıkları için harcadığı zaman neredeyse tatilde geçireceği zaman kadar.


Dünyadaki kısa süreli yolculuklar için bu kadar hazırlık, plan, program yapan insanlar acaba hepimizin ister istemez bir gün katılacağı, sonsuz yolculuk olan ahiret yolculuğu için neden hiç hazırlık yapmazlar. Üstelik bu yolculuk için gidiş dönüş şeklinde bilet alma şansı da yok. Yani ölümümüzden sonra bizleri sonsuz hayat beklemekte. Öldükten sonra Allah bizleri diriltecek ve bu dünyada yaptıklarımızdan dolayı bizlerden hesap soracak.

İnsanlarla bu konuda bire bir konuştuğumuzda ölmeyeceğini iddia eden yok. Buna rağmen pek çok inanan insan bile sanki hiç inanmıyormuş gibi yada sanki ölüm, ölüm sonrası hayat, Allah ve din hiç yokmuş gibi yaşamaktalar. Sanırım dünya hayatının nimetleri ve koşturması insanları Allah’ı düşünmekten, O’na kulluk etmekten, hayırlı işler yapmaktan alıkoyuyor. Oysa gerçek inananların yapması gereken hayatın tartışılmaz gerçeği olan ölüm sonrası hayata yani sonsuz yolculuğa yönelik hazırlıklar yapmaktır ve hayatlarını bu yolda geçirmeleridir. Allah bizleri ahirette mahçup etmesin inşallah.

Kuran-ı Kerim Hadid Suresi 20 ” Bilin ki, şu iğreti dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden, bir süsten, aranızda bir övünmeden, mallarda ve evlatlarda çoğalma yarışından başka şey değildir. Bir yağmur misali ki, çıkardığı bitkiler çiftçilerin hoşuna gider. Ama biraz sonra o ot kurur, sapsarı kesildiğini görürsün. Nihayet bir ot ufantısı haline gelir. Âhirette şiddetli bir azap var, Allah`tan bir af ve hoşnutluk da var. Dünya hayatı bir aldanış/gurur aracından başka şey değildir.”

Yazar : ferhat

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website