İSLAMA BAKIŞ AÇIM

Ben İslama Temizlik ve İnşa Projesi olarak bakıyorum. İslam Fıtrata dönüştür. Aslında biz istesekte istemesekte her şey aslına geri döner.

Rabbim Muhteşem bir sistem kurmuş.

O halde sen yüzünü, bir hanîf olarak dine, Allah`ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah`ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar.
RUM/30

Hitap insanadır. !

KUR`AN`ı anlamak için elimize aldığınızda Rabbani bir terbiyeyle KARŞILAŞIRIZ. Şayet, kulağımız sağır, gözümüz kör, sinenmiz kirlenmemişse! Rabbimizden yardım dileriz. !Kur`an ahlakıyla ahlaklanmak için. Dua ederiz.

De ki: “duanız/davetiniz yoksa, Rabbim sizi ne yapsın? Yalanladınız; bu yüzden azap kaçınılmaz olacaktır. ”
Furkan//77

Rabbiniz buyurmuştur ki: dua edin bana, cevap vereyim size! Kibre saparak bana ibadetten uzaklaşanlar, aşağılanmış bir halde cehenneme gireceklerdir.
Mümin/60

Dua istektir. Rabbimize yakarışımızdır. Temizlenmek ise her şeyin başlangıcıdır. Evimizi, yiyeceklerimizi-giyeceklerimizi, kanımızı KISACASI HER ŞEYİ temizlemek isteriz. !TEMİZLİK ÜZERİNE KURULMUŞ BİR SİSTEMLE KARŞI KARŞIYAYIZ..

RABBİMİZ, Aklımızı temizleyip, Aklı-selim olabilmemiz için bize tavsiyede bulunur. Şayet, Virüslerimizden kurtulmak istiyorsak… Teslim olmamızı bizden ister. Bu yüzden Okumaya başlarken bilincimizdeki bilgileri Kur`an rehberliğinde değiştirip geliştirmeliyiz. Aynı zaman da Kur`an BİLGİ inşa projesidir. Ve İlk önce insana OKUMAYI öğretir. Okumak sadece harflerin bir araya getirilmesi demek değildir. YANİ, Marifet harfleri bir araya getirip okumak değildir, Sadece böyle bir okumayı öğrenmiş olmak okumak demek değildir de ondan. ! Okumak idrak etmektir. !HAYATA TATBİK ETTİRMEKTİR. KUR`AN BUNU FARK ETTİRİR!

Harfleri vesile kılmıştır Rabbim Ve İnsana kalemle yazmayı öğretti. Alak/4 Bize üfürülen Ruhla akledebilme yeteneği bahşeden RABBİMİZ Bize beyanı öğretti. RAHMAN/4. Düşüncelerimizi söze döke bilelim diye. Allah`ın cc. Bize bahşettiği Lütuflarına ne kadar şükretsek azdır. Her şey BİZİM İÇİN BİRER NİMETTİR. RIZIKTIR. BU YÜZDEN RAHMANIN NİMETLERİNİ SAYMAKLA BİTMEZ…. . !

ÇOK ŞÜKÜR, Kirlerimizden-tortularımızdan arınabilmemizin yolunu RABBİMİZ BİZE ÖĞRETİR. Anlayarak OKU!Düşünerek OKU!

Bunun için tefekkür et, Tedebbür et, Tezekkür et. Bilincini, Aklını, Hafızanı temizle…. !HANGİ DİLDE OLURSA OLSUN OKU MANA DEĞİŞMEZ! DEĞİŞEN SADECE HARFLERDİR-KELİMELERDİR. !

Kutsal/bereketli bir Kitap bu; sana indirdik ki onu, ayetlerini derin derin düşünsünler ve öğüt alabilsin temiz özlüler.
Sad/29

Kısacası, Hatırla! dedirtir insana

Hani Rabbin, ademoğullarından, bellerinden zürriyetlerini alıp onları öz benliklerine şahit tutarak sormuştu: “Rabbiniz değil miyim?” Onlar: “Rabbimizsin, buna tanıklık ederiz. ” demişlerdi. Kıyamet günü, “biz bundan habersizdik” demeyesiniz. Araf/172

RABBİMİZ, DOĞRU MANALARLA-KAVRAMLARLA TASAVVURUMUZU KURMAMIZA YARDIMCI OLSUN. !

Yazar : Muzaffera Cigal

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website