SENTETİK MADDELER SENTETİK DÜŞÜNCELER

Ben iki farklı çağın çocuğuyum. Çocukluğum da daha az parayla daha sağlıklı beslendiğimizi daha az lükse sahip olduğumuzu elimizdekinin kıymetini bildiğimizi, , , , , Saf hammaddelerden üretilmiş kolay kolay eskimeyen …. Topraktan, ahşaptan, camdan, bakırdan, pamıuktan. , yünden …. vs. eşyalarımızın olduğu bir dönemin de çocuğuyum ben.

ŞU ANDA……. Dünyamız yapay bir güzellik yaşamaktadır. Kullandığımız eşyaların içeriğine bir bakalım. Dünyamızı, sera gibi saran plastiğin(sentetiğin)yaşantımızın her alanına girdiği Gıda, Tekstil, Mobilya vs. bir çağdayız. Sentetiksiz bir şeyler üretemez hale geldik. Yapay koruyuculardan ibaret bir dünya.

İki çağın izlerini yaşayan ara geçiş nesliyim ben. Geçmişe özlem duyan. Gelecekten kaygılı bir anneyim ben. Çocuklarımıza bıraktığımız emanete bir bakalım ve Cenab-ı Allah yardımcımız olsun diyen bir anne……..

Bize sunulan her şeyi bozuyoruz. Tüketim maddelerimizi bozduk. Peki naylon poşetler gibi bizi saran düşüncelere ne demeli. Bu düşüncelerin peşine düştükçe dibe dalıyoruz. Öyle zifiri bir karanlık ki dibe DALDIKÇA elimizi kaldırsak gören kimse olmayacak.

Yaradanın, elçileriyle bize gönderdiği…. Hidayete, nura, hikmete çağıran ipi bırakıp…Naylon düşünceler üretenlerin ipine tutunan bizler. Saf insanların nefsiyle oynayan….. tıpkı bir kukla sanatçısı gibi ipinden tutunduğumuz ve bizi oynatmasına izin verdiğimiz hüsran da olan insanlar……. Bunların vebalini kim ödeyecek……..

Geçenler de bir posta dolaşıyordu internette. Plastik kaplarda muhafaza edilen turşuları almayın. Köylü vatandaşımızı uyarmalıyız. Plastik bidon kullanmayın diye. A kör A be cahil her tarafımızı saran plastik sadece köylümün turşusunu kurduğu bidonlarla mı sınırlı Şöyle bir etrafına bak Sonra böyle tuzak postaları yolla

Doğada en zor ve uzun sürede yok olan. Doğayı kirleten bu maddenin Üretimini sağlayan ABD KİMCILARIN’a! Hiç mi sözün yok bir araştır!Sonra uyar ve suçla!

Elimize tutşturulan ucuz olduğu için fabrikalar da yerini bulan, sömürü aracı. Hijyenik kaplar diye reklamları yapılan ….. naylon düşüncelerin peşine takıldığımız. zamanı hatırlayalım. Sonra köylümüzü cahil bilmiyor uyaralım diye mesajlar yollayalım.

Aklımızı ipotek ettiğimizi……. Sorguladıkça daha çok şeyleri sorgulamamız gerektiğini anlarız.

Cenab-ı ALLAH sorgulamayan beyne pislik yağdırır.

ALLAH’A EMANET OLALIM.

Yazar : Muzaffera Cigal

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website