Bilinmeyen Bilimsel Mucize…

Kur’an’ın bilimsel mucizelerini uzun süredir takip ediyorum. Fakat şu bilimsel mucizeye değinildiğini, hiç bir yazıda, yayında veya belgeselde göremedim:

VAKIA
62 Yemin olsun, ilk yaratışı/yaratılışı bildiniz. Peki düşünüp ibret alsanız olmaz mı?

Kur’an da yeminle vurgulanarak, insanın ilk yaratılışı bildiği belirtilmekte. Oysa 1400 yıl önce kimse evrenin yaratılışı konusunda bilgi sahibi değildi. Oysa bugün, bilimin geldiği seviye, evrenin Big Bang ile yaratıldığıdır. Hatta bu da yetmemiş, evrenin detaylarıyla ilgili soruları cevaplaması için Big Bang teorisi daha da geliştirilmiş ve Şişme kuramı ortaya atılmıştır. Öbür taraftan Steven Weinberg – İlk Üç Dakika adlı kitabında evrenin ilk üç dakikasına dair teorik fiziğin verilerine dayanan açıklamalar yapmıştır. Görüldüğü gibi bu, yani insanın ilk yaratılmayı bilmesi, Kur’an’ın bilimsel bir mucizesidir ve bu mucize kendini şu ayette de gösterir:

Kehf
50 Hani, biz meleklere “Âdem’e secde edin” demiştik de İblis dışında hepsi secde etmişti. İblis, cinlerdendi. Kendi Rabbinin emrine ters düştü. Şimdi siz, benim beri yanımdan, onu ve onun soyunu dostlar mı ediniyorsunuz? Hem de onlar sizin düşmanınızken. Zalimler için ne kötü bir değiştirmedir bu!
51 Ben onları ne göklerle yerin yaratılmasına, hatta ne kendilerinin yaratılmasına tanık tuttum. Ben, sapıp gitmişleri yardımcı edinecek değilim.

İŞTE İNSANOĞLU ŞU ANKİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARIYLA, ŞU 51. AYETTE BELİRTİLDİĞİ GİBİ, EVRENİN İLK YARATILIŞINA, BUNUN NASIL OLDUĞUNA ŞAHİTLİK ETMEKTEDİR. İnsan böylece hem evrenin hem de kendisinin (tıbbın, anne karnında bebeğin oluşum anlarına şahitlik etmesi diyebiliriz) yaratılışına şahitlik etmektedir.

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan6 Puan7 Puan8 Puan9 Puan10 Puan (9 Oy, ortalama: 9.89 / 10)
Loading ... Loading ...

Yazar Hakkında
Author

Beyaz Ejderha

Yorumlar (3)
  • Avatar

    zafer kiper Jan 9 2012 - 01:07 Reply

    ‎”Kehf 51 Ben onları ne göklerle yerin yaratılmasına, hatta ne kendilerinin yaratılmasına tanık tuttum. Ben, sapıp gitmişleri yardımcı edinecek değilim.”

    İlgili ayet üzerine yapılan yorumda yanlışlık var .. Daha dikkatli olmanızı öneririm .. İyi çalışmalar.

  • Avatar

    -1923- Jan 27 2012 - 21:20 Reply

    Görüşümü bildirmek istedim;
    Yanlışlıktan kasıt sanırım kul görüşünden kaynaklanıyor, kul görüşü kusurlu görebilmesidir mühim olan gösterdiği yolunda kitap hükmünde yürüyebilmektir, birbirimizin niyetini biliyoruz sonuçta. Hayat böyle işte mühim olan ayrı düşüp, kitabımızın Ayetlerinden sapmamaktır.

Yorum yaz

İsim (gerekli)

Websitesi