Dünya Hayatı mı, Ahiret mi?

Herkes için adaleti sağlamak inançlı olmak ve Allah’tan korkmak zorundayız. Adaletin olmadığının düşüncesi en ufak bir fitnesi bile güvensizliği getirir, bölünmeyi tetikler.İnsanlar korku ile yönetilmeye itip kötülüğe yem edilebilir birimize hem daha maddi daha çok manevi destek olmalı bağlarımızı dahada güçlü tutmalı birbirimizin halinden haberdar olmalıyız. Sabretmek, çok şükretmek ve Allah’ın insanların hak edenlerinin üzerinde nimetini tamamlamasını-takdirini beklerken bir yandan da bir şeyler yapmalıyız (!)

Çünkü Allah ve Peygamberi için salat etmeli yani yüceltmeli bunun içinde yakınımızdakilere hem sabretmenin gücünü ve güzelliğinden bahsederek,  sözlerin en güzellerini (Kuran’ı) öğütleyerek Allah ve Peygamberine yardım etmiş olacağımızı, Allah’ın bizden hoşnut olmuş olabileceğini umabiliriz. Madem inanıyoruz o zaman Kuran’a uymalıyız, nefsimize üstün gelmeliyiz ve yanımızdaki meleklere de bol sevap yazmaları için iyi zan ile düşünmeliyiz daima her iyi düşünce bizi kötülüklerden uzak tutacak ve kötü zandan kaçınıp Kurana iman ettiğimiz için iyi amelimiz artacaktır Allah dilerse daha da güzeli olacaktır. Örneğin ben sadece Peygambere mesaj ve söz ile salat eden insanlarının bir çoğunun gerçek manasından haberdar olmadığını, cihad dendiğinde sadace kılıç kalkan anımsadığını biliyorum çünkü bende biz zaman öyle düşünürdüm bize öğreten olmamıştı kısmet bu zamanmış, Allah bilir.

Bizler başka inanışlara karşı çarpıtıcı bir eylemde bulunmayız fitne çıkarmak bizim işimiz değil. Dolayısı ile kendi dinimize karşı yapılan sahte reklamlara ve eklemelere de elbette karşı çıkarız bunu ilim ve sabır başarabiliriz, sadece Allah’ın diledikleri kişiler  gerçeği görürler ama hemen olur ama bir vakit sonra olur. Kuran temiz İslamın özüdür, tek kaynağıdır. Başka kişilerin yapmaya çalıştıkları bilinçleri ve niyetleri doğrultusunda elbette kendilerini bulacaktır çünkü Allah karşılığı tam verir.

Ülkemizde dost edinmek için grupçuluk ve ırk göz önüne alınabilmektedir. Bu inansak ta inancımız için öğrenmek istemediğimizin ya da bazı şeylerin farkında olmadığımızın göstergesidir. Ailemizin bizleri kendilerinde sorunlardan uzak tutmak, kendi içinde mutlu ama ayrışmış bir toplumun tohumlarıdır bu yaşam tarzı. Asıl olan Müslümanım-İslam mensubuyum diyen insanların yaşam ilkesinin Kuran olmasıdır ve dost-çevre seçiminde de kişilerin özünü bilen kişilerden oluşmasıdır. Ailemiz bizlere bir şey olacağından hep korktukları için bizde ailemizi kurduğumuzda onlar gibi dünyada öleceğini bile bile korkarak yaşayanlardan olabiliriz. Kötülüğe en güzel olan ile yaklaşmaktan korkmamalıyız her zaman, belki de çoğu zaman iyilik olarak yapmak istekte sadece bize en yakınlarımızı üzebiliyoruz öyle bir sarsıyoruz ki inancını çıkarmak için içinden o sapkın şeytanı bilmiyoruz ki o bizi oyuna getiriyor unutturuyor sabrı bazen bizlere .. Hatırlamak ve tevbe etmek Allah’tn bağışlanma dilemek bizim için önemli.

Şimdi biz nereyi istiyoruz herkes bu dünyaya atandı kimi kimine üstün, kimisi de kimisine gelecekte üstün olacak Allah’ın izni ile. Boğaz manzarasını, güzel eş’i mi istiyoruz? , Yoksa en güzel cenneti ve en güzel eş’i mi? Allah belki de ikisini de verir ancak kulları şeytan kandırır ona aldanmamak ahiret için iyiliklerde bulunmak gerek dünya hayatı tek başına kayıptan başka birşey değil ahiret için. Şimdi ölene dek öyle bir amelde bulunalım öyle bir yazalım hayat defterimizin her yeni sayfasına her yeni gününe başlarken şükrederek (ki hayırlı olsun bizim için) Allah noktayı koyana dek cennet için dilekçemizi yazmaya başlayalım işlediğimiz iyi ameller ile dosyamıza delil yapalım melekler de bize şahit olsun …

 

 

 

 


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Leave a reply

Name (required)

Website