Hakka Suresi 43-47. Ayetler ve Biz..!

HÂKKA suresi 43-47 ayet
O, alemlerin Rabbi tarafından indirilmedir.O Bizim adımıza bazı laflar uydurmaya kalkışsaydı. Elbette onu kıskıvrak yakalardık.Sonra da onun şah damarını keser atardık. Hiçbiriniz buna mâni de olamazdınız.

YUNUS 10..
.Orada duaları «subhaneke allahumme» sağlıkları «selam», Dualarının sonu da «elhamdulillahi rabbilalemîn» dir…

(kaynak,kuranmeali.org)
……………………………………………………………………………………………….
HAKKA 43,47 ayetine rağmen peygamber efendimiz kurana bazı kelimeler ilave etme ihtimali varmıdır…?

Peki kuranda olmamasına rağmen  FATİHA suresine, ve dua ederken amin kelimesini , HAKKA suresine meydan okuyarak nasıl ve kimler tarafından ilave edildi….. Kuran’da bir çok surede Muhammed’in sadece bir elçi – uyarıcı olduğu Allahın sözlerine bir şey eklemesinin mümkün olamayacağı özellikle belirtmiş…

Peki AMİN nerden geldi..
( Amon, Amen , Amin,,, ) ( AMON RA ( AMON HUTEP) YAHUDİLERİN mısır krallığında köle olarak kullanıldıkları 400 yıllık dönemde mısırda inanılan “görülemeyen saklı kral Tanrı” idi. YAHUDİLER .Kölelikten kurtulduktan sonra AMON a minnet duydular ve  AMONa hep dua ettiler….

400 yıllık kölelik dönemi sonrasında Yahudilerin bu ismi unutmaları imkansızdı… .SIKLIKLA dualarından sonra AMONu anmaları daha sonra HIRİSTİYANLAR duadan sonra AMEN olarak kullanmış… Peygamber efendimizden yaklaşık 300 sene sonra YAHUDİLERİN uydurduğu hadislerle müslümanlar AMİN olarak kullanmaya başladı milyarlarca Müslüman , dualarından sonra amin diyerek eski bir mısır Tanrısını anmaktadırlar.

Kurandaki Fatiha suresini okuyup Allaha iman eden bir Müslüman , arkasından Kuranda olmayan bir sözü fatihaya ekleyerek eski bir mısır tanrılarından birinin ( en büyüğünün ) adını andığını ve duası ile çeliştiğinin farkında bile değildir.. Amin kelimesnin koklerini arastirdigimizda bu kelimenin Puta tapicilik Paganismden geldigini görürüz. …….
………………………………………………………………………………..
YAHUDİLERİN uydurduğu hadislerden biri…..
Hz. Aişe ‘nın anlattığına göre
(“Resulullah ).”YAHUDİLER , sizi, AMİN deyişiniz sebebiyle kıskandıkları kadar bir başka şey için kıskanmamışlardır”diye buyurmuşlardır..
(Salihi Buharide 6 -2 ,6211)
…………………………………………………………………………………..
Diger bir cok uydurma hadis gibi, yahudilerin uydurduğu yalan bir hadisden baska bir sey degildir. … Peygamber efendimiz , temenni dualarında «elhamdulillahi rabbilalemîn»  Övgü dualarında <sen şahid ol yarab> diyordu .

(.Isra 36)
Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur….

(kaynak, kuranmeali.org)

Bilmeden yapılan yanlışlar için ALLAH ,bağışlayandır affedicidir. Bilerek yapılan yanlışlar için nasıl af dilenir… …………………………………………………….

( Ahzab 66, 67, 68 )
Yüzleri ateş içine çevrildiği gün,
‘Vâh, eyvah bize, keşke Allah’a itaat etseydik, kitabındaki hükümleri uygulasaydık, peygambere itaat etseydik, derler …..
Ve derler ki: «Rabbimiz! Biz yoneticilerimize ve buyuklerimize itaat etmistik, fakat onlar bizi yoldan saptirdilar.» «Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver, onlari buyuk bir lanete ugrat» derler. ……

(kaynak, kuranmeali.org)

DİNİMİZİN TEK KAYNAĞI KURAN dır…
………merdaliderindüşünce…….

 


About the Author
Author

merdaliderindüşünce

Leave a reply

Name (required)

Website