Ruhuna El-Fatiha!

“Uyuyan Ümmet”

Kuran’ı okurken “Allah’ın adıyla” diye başlayan ama sonunda “Amin” diyerek Kuran’ın hiçbir yerinde geçmeyen bir kelimeyi Fatiha suresine ekleyerek mescitleri bir Amon tapınağıymış gibi çınlatan ve Allah’tan gayri herkesi dinde önder sayan bir ümmetlerin çocuklarıyız.

Kuran’ı okurken “Bütün Övgüler Allah’adır” diye söz veren ama, peygamberleri, evliyaları, azizleri, ölüleri, imamları, hocaefendilerini ve mülki liderlerini Allah’tan daha çok övme peşinde olan, hatta peygamberini iki kainatın efendisi, Geylanisini zamandan ve mekandan münezzeh sayan nesillerin çocuklarıyız.

Kuran’ı okurken “En gözetici, en merhametli, en koruyucu Allah’tır” diyen ama, peygamberi, sahabesi, evliyası, şeyhi O’ndan daha merhametliymiş gibi bilinç altı(ötesi) kirlenmiş nesillerin çocuklarıyız.

Kuran’ı okurken “Din Gününün sahibi Allah’tır” diyen ama, din günü peygamberini, evliyaları, şehitleri, şeyhleri, âlimleri, imamını ve hatta cemaatini ve kitaplarını şefaatçi edinen nesillerin çocuklarıyız.

Kuran’ı okurken “Sadece sana kulluk eder, sadece senden yardım dileriz” diyen ama, Yetiş Ya Muhammed, Yetiş ya Ali, Yetişin Gavslar Kutublar, Yetiş şeyhim diye başkalarını çağıran, din adına din adamlarına, liderlerine ve patronlarına bile sığınma peşinde olan nesillerin çocuklarıyız.

Kuran’ı okurken “Bizi dosdoğru yoluna ulaştır” diyen ama, Allah’ın dosdoğru yolu olan Kuran’dan bihaber şekilde fırka fırka, hizip hizip olmuş, çeşit çeşit yolların, tarikatlerin, mezheplerin, cemaatlerin en doğru yol olduğunda ısrar eden ve bu yüzden birbiri ile kavga eden nesillerin çocuklarıyız.

Kuran’ı okurken “Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğramış ve sapmışların yoluna değil” diyen ama, Kuran nimetinden nasiplenmemiş, nimeti Kuran’ın dışında arayan, Allah ve peygamberleri hakkında her türlü iftirayı din diye dayatan, gaflet ve  delalet içerisinde bulunanların yolunda giden nesillerin çocuklarıyız.

“Ölüler sizi duyamaz” diyen Kuran’ı ölülere okuyan, “Ne dediğinizi bilmeden salata yaklaşmayın” diyen Kuran’ı ne dediğini bilmeden namazında okuyan, “Şefaatin tümü Allah’ındır” diyen Kuran’dan, başka şefaatçiler çıkaran, “Bu kitaptan sorulacaksınız” diyen Kuran’a karşı “şu rivayetlerden, şu kitaplardan, şu şu hükümlerden de sorumluyuz” diye ekleyen, “Kolaylaştırılmıştır” diyen Kuran’ı zorlaştıran ve sen anlayamazsın diyen, “Oku” diyen Kuran’ı okumayıp duvara asan ya da bilmediği bir dilde okuyan uyanamamış nesillerin çocuklarıyız.

İşte bu ümmetin ölüsüne değil yaşayan “ruhuna el-fatiha” demenin ve uyandırmanın zamanıdır! Sen de uyan kardeşim! Artık uyan!!!

www.kalemzade.net

twitter.com: @kalemzade


About the Author
Author

kalemzade

Comments (5)
Leave a reply

Name (required)

Website