YASİN ÖLÜNÜN ARKASINDAN MI OKUNUR ?

Kuran, Allah tarafından insanlara, peygamberimiz vasıtasıyla bir uyarı ve müjde olsun diye indirilmiştir. Bizim kul olarak yapacağımız, Kuran`ı okumak, incelemek, anlayıp hayatımıza geçirmek olmalıdır. Kuran`ı okuyarak Allah`ın bizden neyi yapmamızı, neyi de yapmamamız gerektiğini öğrenebiliriz. Ondan öğüt ve uyarıyı anlarız. Bunları gerçekleştirmek için Arapça biliyorsak Arapçasını, bilmiyorsak kendi dilimizde mealini okumalıyız ki Allah`ın bizden ne istediğini bilelim. Çünkü önemli olan Kitabın içeriği, içindekilerdir. Allah, Yasin 70. ayetinde Kuran`ın ölüler için indirilmediğini söyler. Ayette “Diri olanı uyarsın ve inkarcılar üzerine söz hak olsun diye indirilmiştir” der.

Bizlerse toplum olarak Kuran`ı bir dinleti kitabı olarak görmeye devam ediyoruz. Genelde ölülerimizin arkasındanda ne gariptir ki, Allah`ın (Kuran diriler için gönderilmiştir diye içinde ayeti olan) Yasin suresini okumaktayız. Aslında insanlar Yasin suresinin manasını bilseler, içinde yazanları öğrenseler sizce hala ölünün arkasından okumaya devam ederler mi? Yoksa ondan kendilerine öğüt mü alırlardı?

Genel olarak düşündüğümüzde de, Kuran`ın içindekileri bilseler bu tarz yaşamaya devam ederler mi? E tabii sen dinini kulaktan dolma yaşayıp, Kuran`ı sadece dinleti kitabı zannedersen hiçbir zaman Allah`ın istediği gibi biri olamazsın.

Yazar : ONUR KARDEŞ

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website