Allah bizim yapacağımız herşeyi nasıl biliyor?-bir açıklama

Aslında bu sadece mantığımız biraz huzur bulsun diye bir yaklaşım olacaktır, Haşa, Allah`ın herşeyi nasıl bildiğini hakkıyla bilemeyiz.

Bu Tanrıyla sohbet kitabından beğendiğim bir alıntı:
Bir kayaya bakıyoruz.. yıllardır orada, belki yüzlerce yıldır duran büyük bir parça diyelim.. hareketsiz.. durup duruyor. şimdi içine girelim, ne göreceğiz?
en küçük parçaya ulaşana kadar inersek, atomlarına varırız değil mi? şimdi ne görüyoruz.. ortada atom etrafta dönen elektronlar.. elektronlar “şimdi” burada, “daha sonra” ötede olacak şekilde dönüp duruyorlar.. onların bu hareketi nedeniyle bir zaman mevcut.. elektronlar dönüyor ve döndükçe, dönmesi nedeniyle kaya, kaya olarak varlığını sürdürüyor.. elektronlar kayayı kaya yapıyorlar aslında.. hareketsizlik ile hareket aynı anda vardır, zamansızlık ile zaman aynı anda vardır.. dışardan bakan biri için durum nedir? tüm nedenler ve sonuçlar görünür haldedir.
kaya hareket etmez, kaya kayadır, oluşmakta değildir.. bugünde dünde yarında kaya kaya olacaktır.. herşey olmuş bitmiştir.. zaman yoktur, beklenecek bir sonuçta yoktur, değişim yoktur.. elektron bunu görse çok şaşırırdı.. seçimleri fıtratı ile sınırlı ve neyi seçerse seçsin OLANI değiştiremeyecektir.

Bir soru akla gelebilir:
Değişmeyen sonuç nedir o zaman:
Kur`andan bir ayetle cevap veriyorum(kitabın cevabı bu değil):
Ra’d Sûresinin 15. Ayet;
“Göklerde ve yerde kim varsa, ister istemez kendileri de gölgeleri de sabah akşam Allah’a boyun eğer. ”

imtihan neden o zaman? imtihan öğrenciler için.. Allah`ın öğreneceği birşey yok.. imtihan nedir o zaman? imtihan bilgidir.. Allah sonsuz bilgidir.. Öğretmen pusu kurup öğrenciyi avlamaya çalışmıyor, sadece öğretmeye çalışıyor.. bazı öğretmenler der ya: sınavda bir öğrenme yeri, yada kopyada bir öğrenme yolu, onu hazırlarken de okuyor nasılsa..
10. 09. 2008

Yazar : pelin güçlü

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website