Allah neden apaçık koşulsuz kolay bir mucize göndermiyor?

Allah, insanların beklediği gibi neden mucize göndermediğini kitabında açıklıyor.. insanların beklediği mucizeleri de sayıyor: herbirine gökten kendisine özel sayfalar inmesi, Allah ve melekleri gözle görmek, Kur`an la dağları hareket ettirmek, yeniden dirilen birini gözle görmek vs.

Ayette özetle diyor ki, bizi mucize göndermekten alıkoyan şey önceki ümmetlerin onları yalanlamasıydı.. peki yalanlarsa ne olacak peki? o insanlar küfre düşmüş olacak ve cezayı hak edecek..
Birinci neden bana göre Allah merhametinden mucize göndermiyor.. Çünkü inkar etmek isteyen anlamadığım bir illüzyon, ileri de anlaşılacak bir illüzyon vs yada ille de bir iş var işin içinde diyecektir.. küfre düşecek ve Allah adil olduğu için ceza vermesi kaçınılmaz olacak.. oysa o insanların belkide hidayet bulma olasılığı olabilir.
2. neden ise, apaçık mucize imtihan nedenimizi ortadan kaldıracaktır, bu kez mucizeye inanan da hakkıyla Allah`ı bilmiş olmayacağı için, kolaycılık olacağı için, imtihanın değeri düşecektir.. hak etmeyene fazla harçlık verip o kişinin paranın değerini öğrenememesi gibi..

Allah ayrıca uyarıyor; hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme çünkü göz kulak bundan sorumludur diyor.. Başka bir ayette de Kur`an indirildiği sırada gaybe ait şeyleri sorsaydınız açıklanırdı, size açıklanmamış şeyleri sormayınız diyor.. burada da sorumluluk nedenli olduğunu düşünüyorum..

Yazar : pelin güçlü

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website