Madde`nin Secdesi

Yıllarca maddenin bölünmez en küçük yapı birimine atom dedik fakat bu dogru mu? Hayır. Teknolojinin gelişmesiyle atomların bölünebildiği gerçeğini de öğrenmiş olduk. Birçok insan ne var bunda diye düşünebilir fakat çok şey var. Bir gün biri çıksa size bu dünya hiçte senin gördüğün gibi degil aslında çok farklı dese nasıl bir tepki verirdiniz? Biz bir maddeye bakınca onu hareketsiz öylece durduğunu görürüz fakat aslında o dünyanın güneşin etrafında döndüğü gibi dönüyor. Bunu anlamak için atomların minyatür dünyasına girmek gerekir. Tıpkı dünyanın güneşin etrafında döndüğü gibi atomun etrafında da elektronlar belli bir yörüngede dönüp dururlar. Atomun çekirdeğinde ise proton ve nötron vardır bunlar da bölündüğünde kuark denilen dinamik enerji dalgalanmaları yani maddenin şuan ulaşılabilinen en küçük parçacığı ortaya çıkıyor. Peki bu ne anlama geliyor? Durağan yada hareketsiz hiçbir nesne yok. Bir ikincisi gözümüzle görüp elimizle tuttuğumuz madde aslında milyarlarca temel parçacığın sonsuzca bir dans içinde dönüp duruşundan meydana gelen ve saniyede milyonlarca defa nabız gibi atan bir enerji kümesi. İşin daha tuhaf yanıysa kendi başlarına bağımsız varlıkları yok kuarkların bir araya gelerek var oluyorlar. Ben şahsen bir fizikçi değilim fakat bu bilgiler bazı şeyleri anlayabilmemiz için önemli. Bütün bu mükemmellikler Allah’ın sanatı. Kuran’da bu konuyla ilgili ayet var mı diye baktığımızda bir mucizeye daha şahit oluyoruz. Bu ayette canlı ve cansız bütün varlıkların Allah’a secde ettikleri bildirilmiştir.


Hac Süresi
18. Görmedin mi göklerdeki kimseler, yerdeki kimseler güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, bütün hayvanlar ve insanlardan birçoğu hep Allah`a secde ediyorlar. Bir çoğunun üzerine de azap hak olmuştur. Allah her kimi de hakir ve zelil ederse artık ona ikram edecek yoktur. Şüphesiz Allah, dilediğini yapar.

İsra Süresi 44 üncü ayette yeryüzünde bulunan her şeyin canlı cansız Allah’ı yücelttikleri fakat insanın bunu anlamasınız zor olduğunu bizlere bildirmiştir. Gerçekten de bunu anlamak çok zor fakat azda olsa Atomların iç dünyasına girdiğimizde bütün her şeyin kendi özünü oluşturan gücün etrafında döndüğünü görüyoruz. Atomun çekirdeğinde onu bir arada tutan kendi içinde bir gücü vardır. Bu güç inanılamayacak kadar kuvvetlidir. Hatta çekirdeğin etrafında dönen bir elektronun hızı saniyede bin ile 150 bin km arasında değişen şaşırtıcı bir hıza sahiptir. Bütün bu yapı inanılmaz güzellikte ve inanılmaz derecede mükemmel ve birbirleriyle muhteşem bir uyum içindedir. Bütün bunlar Allah’ın sanatıdır. Allah’ın gücü karşısında madde kendi içinde dönerek hamd ve secdesini sunuyor.

Bütün eksikliklerden münezzeh olan Alemlerin Rabbine Hamdolsun.

İsra Süresi
44. Yedi gök, yer ve bunların içinde bulunanlar, Allah`ı tesbih ederler. O`nu hamd ile tesbih etmeyen hiçbir varlık yoktur. Fakat siz, onların tesbihlerini iyi anlamazsınız. Şüphesiz O, halimdir çok bağışlayandır.

(Yanılmışsak Allah Affetsin, Her şeyin en doğrusunu Allah bilir. )

Yazar : BirKul

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website