KORSAN ÜRÜN

Ne iş yapıyor olursanız olun. Zamanınızı harcayarak emeğinizi vererek ortaya çıkarmış olduğunuz şeyi, birileri sizden çalarak kazancınıza ortak olduğunda bu durum sizi kesinlikle rahatsız eder. Hiç bir insan kendisinin sahip olduğu bir şeyi çalan hırsıza iyi niyetle, sevecen bir kalp ile yaklaşamaz. Orjinal ürünleri sahibinden habersiz olarak çağaltıp, bu işin ticaretini yapmak zaten hırsızlıktır. Korsan ürün almakta, hırsızlarla iş birliği yapmaktır. Korsan bir ürün aldığımızda hem o ürünün gerçek sahibinin hakkını yemiş oluyoruz hemde o ürüne gerçek değerini vererek satın alan kişilerin hakkını yemiş oluyoruz.


Dinimizde hırsızlık herkesin bildiği gibi büyük bir günahtır. “Kim iyi bir işe aracılık ederse ondan bir payı olur. Kimde kötü bir işe aracılık ederse ondan bir payı olur… ” ayetinden yola çıkarak korsan ürün almanın müslümanlıkla bağdaşmayacağını rahatça söyleyebiliriz. Çünkü korsan ürün alarak hırsızlık yapan kişilere destek vermiş oluruz ve bu insanları mutlu ederek bu işten para kazanmasını sağlayarak bu işi yapmalarına destek olmuş oluruz. Hiç bir insan korsan ürün almazsa bu işi yapan insanlarda para kazanamadıkları için bu işi bırakıp başka işlere yönelicekler ve belkide sonunda doğru dürüst bir iş bulacaklar kendilerine. Bu durumda da biz iyi bir işe aracılık etmiş olacağız ve ayette söylendiği gibi ondan bir payımız olacak. Allah korkusu olan arkadaşlara tavsiyem bir an önce kullandığımız korsan ürünlerin orjinallerini almaya çalışın. Bunu tek seferde yapmanız zor olabilir ama niyetiniz zamanla elinizdeki korsan ürünlerden kurtulmak ve orjinalini almak olsun. Elimizdeki korsan ürünlerin orjinali için; ” çok pahalı alınmıyor ki” diyebilirsiniz. Ama dünyadaki en pahalı kitabın veya cd`nin fiyatı bile sizin vücudunuzdan daha değerli olamaz. Ayrıca bir ürünün fiyatı pahalı olduğu için o ürünü, çalan hırsızlardan ucuza satın almak müslümanlığa ters düşer.

Arkadaşlar, bu dünyada ne uğruna çaba sarfettiğimizi bir kez daha düşünelim ve kendimizi Allah rızasını kazanmaya adayalım. Bu tür davranışlara bile bile devam etmek bize yakışmaz. Allah`ın selamı üzerinize olsun. Allah Nisa suresi 17. ayette de şöyle der; “Allah`ın kabulünü üzerine aldığı tövbe, bilgisizlikle kötülük işleyipte hemen ardından tövbe edenlerinkidir. İşte Allah böylelerinin tövbesini kabul eder. Allah bilendir, bilgedir. “

Yazar : CeM AKYILDIZ

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website