UYAN BENİM NANKÖR GÖZLERİM, UYAN

UYAN BENİM NANKÖR GÖZLERİM, UYAN

“UYAN BENİM NANKÖR GÖZLERİM, UYAN.”

Senin Rabbin çıkmaz sokakta kapı açan Kur’an’ın Allah’ıdır. Kulundan korkup utanma. Yalnız ve yalnız Allah’tan kork, ondan utan. Zira kendisinden utanılıp korkulmaya layık olan tek zat O’dur.

Dünyanın malına tapınma, yalnız O’na ibadet et. Canın dahil elindeki tüm nimet Allah’ın eseridir. Patronuna tapınma ve korkma gücü elinde bulunduranlardan. Sadece Allah’ın memnuniyetini kaybetmekten kork. Yalnız Allah’tan beklersen O da seni aciz kuluna muhtaç etmez, dua et. Üzerine rızık yağmasını istersen önce Kur’an’ın yağmurunda yıkan. Dünyanın acılarına dokun, insan kal ve dua et.
Gaybı görmek istersen bil ki göremezsin. Ancak geleceği ille de görmek istersen, geleceğin mezarlıktır. İşte dünyadaki en büyük hakikat budur. Rabbin seni izlediği için ahlaklı yaşa, şükret, dua et. Dünyada günlerin sayılıdır ancak Cennet yaşamı sınırsızdır. Üç günlük, şereften yoksun dünya menfaati için şerefinden taviz verme. Sen insansın, istersen şeytandan öte, istersen melekler gibi safsın. Yüksel ey dost yüksel, yerin dibine batmaktan yorulmadın mı, gel sen de hadi yüksel. Yüksel ki Cennet’te Rabbini göresin. Unutma şu tokat gibi gerçeği; dünya üç gün ve de hatırlanmayacaksın bile üç gün. Sen dön ki Rabbine, Rabbin de sana dönsün. Allah’ın selamını almak varken dünya derdine düştün.

Uyan benim uykusu derin gözlerim uyan. Uyan benim nankör nefsim, uyan şu haram uykundan. Uyan benim gözleri haramzade gözlerim uyan. Rabbin bir saniye ertesinde seni bekliyor. Uyan şu rezil uykundan. Uyan.

Ali Çandır


About the Author
Author

alicandir Bursalı Yazar Ali Çandır 1988 doğumlu Uludağ Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi mezunu

Leave a reply

Name (required)

Website