NE KADAR DA CESURSUNUZ?

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama insanların birçoğunda varolan yaygın inanışlarından bir tanesi kendilerini çok cesur görmeleri. İnsanın toplum içindeki çekingenliği ya da girişkenliğinden bahsetmiyorum. Söz etmek istediğim insanların toplum içinde çekingen bir tavra sahip olup etliye sütlüye karışmadan yaşamayı “İyi İnsan” modeli olarak görüp Allah’ın karşısında kendilerini çok cesur ilan etmeleri. İçki içen biri, içiyorsam cezamı çekerim diyerek günahını sahiplenebiliyor. Ya da namaz kılmadan yaşamını sürdüren bir başkası nasıl olsa ölüm bana uzak diye düşünerek tövbe etmeyi yaşlılık yıllarına erteliyor. Bazıları tamamen kendi istediklerine göre bir yaşam sürüp ancak 60 yaşından sonra Allah’ı anmayı, Hacca gitmeyi ve sonrasında ibadete kapanmanın planlarını yapıyor belki de. Sanki bu insanlar Allah’la oyun oynuyor.


Ben bu kadar cesur değilim. Allah’ın insanların derilerinin tekrar tekrar yüzüleceğini söylediği, bağırsaklarının kaynar suyla doldurulacağını söylediği Cehennem’in yakınından bile geçmek istemiyorum. Allah’ın inanmak, namaz, zekat, oruçla ibadet etmek, Allah yolunda yaşamak yolundaki emirlerini ne kadar uygulasam da Allah’ın söylediklerini gereğince yerine getirememiş olmaktan korkuyorum. Allah’ın kurduğu sisteme her baktığımda Allah’ın kurtulaşa ermemiz için verdiği “Yaşam Reçetesi” olan Kuran’ı daha iyi anlamak için Kuran’a daha sıkı sarılıyorum. Allah’ın adil olduğuna gönülden inanıyorum. Nasıl ki Allah’a ortak koşan, cinayet işleyen, insanlara türlü kötülükler yapan biri için Cehennem’de daha çok azap varsa; Allah’ın yolunda savaşan, hayatını Allah rızası için yaşayan, tüm yaşantısını Allah’ın isteklerine göre düzenleyen biri için de Cennet’te daha çok imkan olduğunu belirten sözlerine teslim oluyorum Kuran’ın.

Ben bu kadar cesur değilim. Onun için ben müslüman olmayı seçiyorum ve Allah’a teslim oluyorum. Beni varedene karşı kulluk görevimi en iyi şekilde anlayıp yaşamımı Allah’ın istediği şekilde sürdürmeyi seçiyorum. Günahların büyüğünden de küçüğünden de uzak durmayı seçiyorum. Ben hem bu dünyada hem de ahirette Allah’ın nimetlerine ve Allah’ın rızasına sahip olmayı seçiyorum. Ve bunun için de haykırıyorum: Allah’ım beni doğru yola ilet, beni senin yolunda çalışmaya yönelt ve beni affet.

Yazar : Oguzhan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website