Yerçekimi Mucizesi

Teknolojinin gelişmesiyle beraber evren ve yaşam hakkındaki bilgilerimiz artıyor ve Allah`ın ne kadar mükemmel yarattığına farklı açılardan şahit oluyoruz. Her ne kadar din ve bilim ayrı veya zıt kavramlar gibi gösterilmeye çalışılsa da asla birbirlerine zıt degildir. Şuan insan oglunun ulaşabildiği ve Allah`ın izin verdiği bilim denizden bir damla su gibidir. Bu bir damla bile bizi hayretler içinde bırakmaya yetiyor.


Bilimin gelişmesi ile birlikte İnsan uzaya gitmeyi başarmış, uzayda ve diger gezegenlerde yaşamak için gerekli ortamın olmadıgını görmüşlerdir. Hatta uzayda yerçekimi bile yoktur ve bunu bilmeyen kimse yoktur heralde. Nitekim yerçekimide Tarihteki en büyük bilim adamlarından kabul edilen Isaac Newton tarafından 1687 yıllarında keşfedilmiştir. Eger yerçekimi olmasaydı yaşam ve hayatta çok zor hatta belkide imkansız hale gelecekti. Tabi yerçekiminin keşfedilmesi birçok insanda hiçbir intiba bırakmasada uzayda yerçekimsiz bir ortamı görmek yerçekiminin ne kadar önemli oldugunu gözler önüne sermiştir. Halbuki Kuran bu hususta binlerce yıl önceden insanlara anlayacagı dilde bunu anlatmıştır. İşte Kuran her zamana her devire bir mesajı vardır. Buda Kuran`ın ne kadar büyük ve mucizevi bir kitap oldugunu gözler önüne seriyor. Nelm Suresi 61 inci ayette “yeri oturmaya elverişli kılan ” ifadesiyle yerçekiminin varlığı zaten binlerce yıl önceden bildirilmiştir. Ben makaleme konu olan ayeti paylaşıyor sizi saygıyla selamlıyorum. Hoşça Kalın Sevgiyle Kalın.

Nelm Süresi
61. O nesneler mi üstün, yoksa yeri oturmaya elverişli kılan, içinden yer yer ırmaklar akıtan ve oraya sağlam dağlar yerleştiren ve iki denizin arasına bir engel koyan Allah mı? Hiç Allah ile beraber başka tanrı mı olur? Elbette olmaz! Ama onların çoğu bu gerçeği anlamıyorlar.

(Yeri oturmaya elverişli kılmak yerçekimi haricinde başka şeylerede işaret ediyor olabilir. En dogrusunu Allah bilir. )

Yazar : BirKul

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website