KURAN’DAN EMİRLER

Müslümanların Kuran’ı terk etmeleri hadisleri, mezhepleri ve mezhep imamlarını ve başka diğer kaynakları kendilerine rehber edinmeleri oluşturduğu tek problem dinde olmayanların din diye bilinmesi olmamıştır. Kuran dışında kaynaklara yönelen insanlar haliyle Kuran’dan ve Kuran’ı anlamak, Kuran’ın içindeki öğrenmekten de uzak kalmışlardır. Bunun sonucunda da Kuran ayetlerinde geçen bir takım emir ve yasakların Müslümanlar tarafından farkında olunmadığını görüyoruz. Kuran dışında oluşturulan din anlayışı sonucunda oluşan dinin 5 şartı, 32 farz gibi yaklaşımlar insanların kulağına hoş gelse uygulaması kolay gözükse de acaba Allah’ın biz kullarından istediklerini eksiksiz ve fazlasız olarak ortaya koyabiliyor mu?


Kuran’ı okuduğumuzda görüyoruz ki Müslümanlar Kuran’ı tümüyle okuma, ayetler üzerinde düşünme ve bunları hayatlarına tatbik etmekle yükümlüdürler. Kuran’da yazılandan ne eksiği ne de fazlası. Kuran`dan uzaklaşmanın oluşturduğu sıkıntılara örnek olarak aşağıdaki ayeti gösterebiliriz.

48- Artık, Rabbinin hükmüne sabret; çünkü gerçekten sen, gözlerimizin önündesin. Ve her kalkışında Rabbini hamd ile tesbih et.
49- Gecenin bir bölümünde ve yıldızların batışının ardından da O`nu tesbih et.
52 – Tur Suresi

Yukarıdaki ayette gördüğümüz gibi Allah Kuran’da Müslümanlara her kalkışlarında Allah’ı överek anmalarını, ayrıca yıldızların batışından sonra da Allah’ı anmalarını emrediyor. Pek çoğumuz Allah’ın bu emrinden haberdar değiliz. Bunun sebebi de Kuran’ı yeterince okumamamız ve Kuran’dan uzaklaşmamızdır. Din diye bildiğimiz yanlış şeyleri kafamızdan atmamız ve tabiî ki dinimizi eksiksiz öğrenmenin tek yolu din konusunda sadece ama sadece Kuran’a tabi olmaktır.

Yazar : ferhat

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website