TEK TİPLEŞTİRİCİ EĞİTİM

Bir gün, eğitim sistemi üzerimize çökecek. Tek tipleştirici mantık, sorgulayıcı mantık istemez. Çünkü hazırlanmış menüden önüne seçenekler sunar. Tek doğru cevapla her kesi aynı cevapta birleştirip haps eder. Durağan evren mantığına göre hazırlanmış eğitim yerini Dinamik ve hareket halindeki evren MODELİNE GÖRE DEĞİŞTİRMEK ZORUNDADIR…. !


Bilimin kendi dinamikleri içerisinde bile sürekli değişip geliştiği süreçte, üstünü örttüğümüz bir hakikatin kokuşması sonucu tehlike sinyalleri vermektedir. Çünkü durağan olan her şey kokuşmaya mahkûmdur. Hareket halinde olması gereken SU-BEDEN-ZİHİN gibi ……!

Bilim düşüncesi kişileri baz almaz, düşünceyi baz alır. Kişilerin düşünceleri şayet bir yere demir atmamışsa değişir ve gelişir….. !

Eğitim sistemimizde köklü değişimde, eğitim uzmanlarının insan fıtratına uygun sistemler geliştirmeleri gerekir. Haps olunmuş eğitim de, zihnimizi de haps etmiş, özgürlüğün tadını bilmiyoruz çünkü unutmuşuz……! ‘’Bağımsızlığın yolu birimden geçer’’ sözünü duyduğumda ne kadar fıtratımıza uygun diye düşündüm. Özgürlük, takvayla(sorumluluk bilinci) birleşince ve Vahyin penceresinden bakıldığında, sorumluluk BİLİNCİNE sahip bireylerden oluşmuş toplumda BAĞIMSIZDIR…. !

HERKESİN VAHİYLE BİRLEŞMESİ DİLEĞİYLE……!

Yazar : Muzaffera Cigal

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website