YARATICI ne DİYOR? BİZ ne YAPIYORUZ ?

Kuranı-ı okuyan ve anlıyan insanın, yaşanan dünyaya bakınca hayretler içinde kalması gerekmezmi ? Yaratıcı ne diyor? insan ne yapıyor ? peki neden ? sıralayalım aklımıza takılanları:


Yaratıcı ne diyor:
1. Hamr: (akli melekeleri örten ) maddeleri kullanmıyacaksınız demiş.
Buna rakı, şarap, esrar, eroin, kokain, her türlü uyuşturucu haplarda dahildir ve içki türlerinin her çeşidi.

insan ne yapıyor:
Birbirlerini önce sıgara ile sonra -(ya bira gazoz gibidir) diyerek onun zararlı olmadığına inandırılıp sonra alkole ve diğerlerine geçiş sağlanıyor.
Tütünün yaratıcısıda Allah değilmidir ? ve haşhaş, anoson ve diğerlerinin
Milyonlarca milyarlarca insan sıgara ve verdiği zararlardan dolayı hastalıklara ve ölüme sebeb oluyor. alkol yüzünden binlerce trafik kazası aile içi şiddet ve ölümler. karaciğer kanseri ve akciğer kanseri. Hayatını yaşayacağı bir kısım ömrünü harcayıp gidiyor. uyuşturucuların verdiği zarar bu kadar önlemlere ve yasaklara karşın yadsınamaz.

2. Kumar: onmilyonlarca ailenin yıkılması ve sefaleti söz konusuyken
hep bir dahaki sefere kazanırım umuduyla harcanan seneler ömürler ve bedbahtlıklar.

3. Fuhuş ve zina yasaklanmış
Şöyle Avrupa ülkelerine, Amerikaya yada İngiltereye bakmadan önce Türkiyeye bakalımmı ? Sadece 5 büyük şehrimize bile baksak olayın boyutunun özellikle ekonomik krizlerde ne kadar arttığını göreceğiz. İnsan haysiyet ve onurunun ucuz paralar karşılığında yerlerde süründüğünü görmemek için insanın kör olması gerekmezmi ? Ya çocuklara uygulanan cinsel suçlar ?

4. Öldürmeyeceksin yoksa ebedi cehennemdir yerin demiş Yaratıcı.
Yılda kaç cinayet oluyor dünyada, Türkiyede? Ya ailesini kardeşini sırf para yada miras için katledenler ? Borca girip ben ölürsem geride çocuklarım rezil olmasın diye karısını ve çocuğunu öldürenlerin haberlerini okumazmıyız sık sık.
Para sevdasıyla daha geçen sene 46 kişiyi gözünü kırpmadan öldüren insanların haberini okumadıkmı?

5. Akraba evliliğini yasaklamamışmı ?
Onbinlerce aile akraba evliliği değilmi Türkiyede ? Onbinlerce çocuğun acı çekmesi sakat doğmasıdamı yüreğinizi yaralamıyor ? Adam ve kadın akraba evliliği ve 3 çocuğuda sakat doğmuş ve dördüncüyü doğuran zihniyete neden devlet el koymaz ? En az devlet ve Diyanette suçlu değilmidir Bu olayların gerçekleşmesinde ? Bizde susarak bu olaylara suç ortaklığı yapmıyormuyuz *

Yukarıda tütün, anoson ve haşhaş ve diğerlerininde yaratıcısı Allahdır yazdığımda biri çıkıp neden bunları yaratmış o zaman yaratmasaydı diyebilir !!
Allahın sadece ibadetinizemi baktığını sannediyorsunuz?

1. Aklınızı çalıştırın ve düşünün diye defalarca uyarmamışmı Kuranda ?
2. Bu zararlı madde ve olaylardan sıyrılmanın tek çözümü İRADEnin kullanılması değilmidir ?
3. Vijdanlarınıza ve çevre ile akraba ve yabancı insanlara karşı vijdanınızın sesini dinlemiyormu sanıyorsunuz? O size şah damarınızdan yakınım derken Kuranda yalanmı söylüyor ?
4. Sabrınızı kaç kere sınadığınızın hiç farkına vardınızmı ?
Öfkenize sahip olabiliyormusunuz ?
Bunları nedenmi yazdım ve daha fazlasıda var..
SADECE DÜŞÜNELİM… … DÜŞÜNELİM…. DÜŞÜNELİM… … … ….

Yazar : metin durali

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website