Zillet Verildi Çünkü…

Zillet nedir ve bir uyarı mıdır ? Yeryüzünün en üstün insanları bizler(müslümanlar)in düştüğü durum bizi düşündürüyor mu ?

Zilleti veren ALLAH`tır. İnsanların yanında bizi güçsüz kılan ALLAH`tır. RABBİMİZ`e yakın olduğumuz halde RABBİMİZ bizden gücü almış ve başkalarına vermişse düşünmemiz lazım. Çünkü bir şeyleri unutmuş ve yapmıyor olabiliriz. ALLAH`a yakın olmamız iman etmemizdendir. Elbette ki her bir müslüman her bir kafire karşı üstündür. İmanımız sayesinde üstünlük bizde olduğu halde birilerinin eline bakmamız ve onların düşünceleri bizi yönetmesi hiç hoş değil.
Filistin, Irak ve daha nice bilemediğimiz kardeşlerimiz… Müslüman düşünmeli. Bir zamanlar dünyayı ALLAH`ın emri ile yöneten biz şu an neden şeytanın emri ile hareket etmek zorunda kalıyor? Müslümanın gözleri dolmalı. ALLAH bize bu zilleti verdi ki artık kendimize gelelim. ALLAH`ı ve Peygamberi hatırlayalım. Kur`an ile hareket edelim. Niçin yaşadığımızı artık bilelim. Biz insanların ALLAH`a kulluk etmek için yaratıldığımızı aklımızın en öenmli yerine koyalım. Zillet verildi ki bize kalleşliğin yerine kardeşliğimizi koyalım. Zillet verildi ki bize namazı unutan bizler ezanın niçin okunduğunu bilelim. Zillet verildi ki bize ALLAH`ın dinini tekrardan severek büyük bir şevkle duyuralım.
Birileri “İslam ülkeleri neden güçsüz, fakir ve cahil?” diyorlar. Onların böyle demeleri yine bizim suçumuz değil mi? Mahşerde bunun hesabı sorulmaz mı?ALLAH bizi İslam diniyle ve Muhammed ümmeti olmakla şereflendirmişken bunun şükrü böyle mi olacaktı?Zillet verildi ki bize kendimize dönelim. Önderimiz İslam`ı kullananlar değil, peygamberler olsun. Hem biz İslam`dan niye uzaklaşıyoruz ki? Dünyaya hükmetmek için mi veya dünyaya sahip olabilmek için mi?Peki şeytanın bu hilesi doğruysa başkalarının düşüncelerine uyma zorunluluğu nedendir? ALLAH, Kitabında buyurmadı mı?Lütfen Nur Suresinin 55. ayetini her gün okuyalım. Zilletin sebebini hala anlamadın mı?

Kendimize gelmemiz ümidiyle…

Yazar : Selçuk Üzüngel

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website