Günümüzün Dünyası…

Günümüzde bayanlar ve baylar arasında oluşan hırs, gün geçtikçe günaha dönük rekabete dönüşmekte ve çeşitli sapkınlıklara sebebiyet vermekte. Bu durum elbette bizler için üzücü olabiliyor.

Çocukluğumda sorardım büyüğüme ayaklarımı otururken uzatırsam ya da böyle oturursam, sizin gibi düzgünce oturmasam ayıp mı olur? diye. Annem de derdi ki ayıp değil sen erkeksin, erkeğim ben istediğim gibi otururum, konuşurum, gezerim, hatta bakarım der hale gelecekken içimdeki şey beni hep buldu ve adam etti çok şükür.

23- Mü’minûn Suresi (Türkçe Meali)

23:1 – Gerçekten müminler kurtuluşa ermiştir,( İnanların ve kitaba uyanların tümü kadın olsun, erkek olsun. )
23:2 – Onlar ki, namazlarında huşû içindedirler,( Samimiyetle, sadece Allah için namaz kılanlar. )
23:3 – Onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler,( Gerçekten basılı ve dijital olanaklardan fayda sağlanmalı vakti ziyan etmek kendimize kötülük çünkü Allah’ın ayetine aykırı bir eylem sırf bu yüzden. Kadın olsun, erkek olsun. )
23:4 – Onlar ki, zekat (vazifelerini) yerine getirirler,( Ettiğimiz her yardım aslında kendimizedir. Kimisine göre aykırı olabilir ancak inananlar bilir. )
23:5 – Ve onlar ki, iffetlerini korurlar,( Irzlarını kollar, bedenini açmaz kadın olsun, erkek olsun. )

Diyeceğim o ki tüm inanıyorum deyip gereğini yapanlar kendilerini düzeltmelidirler. Kadın olsun, erkek olsun. Çünkü ben günümüzdeki bazı hal ve hareketlerden nasıl rahatsız olabiliyorsam, bir bayanda ben oturuyorken, konuşuyorken yoldan geçen bir hanımefendi benden rahatsızlık duyabilir ve ben Allah’ın sevgili kullarından birisine verdiğim rahatsızlık benim için kesinlikle daha bir vahim bir üzüntü niteliğindedir.

Kadınlar, erkeklerden ve erkeklerde kadınlardan etkilenirler kendilerinin ayrıcalıklı ve üstün olduğunu düşünürler. Kadınların birçoğu camiye gitmezler bu günümüzün kilit konusu niteliğindedir.

Basılı, ve basılı olmayan tüm yayınlarda yasal olmayan (dine aykırı), dolayısıyla günah olan bazı içerikler günümüzde bir saplantı haline getirilmiştir. Bunu sağlamada komiklik ve eğlenceyle zaman geçirme maske edilmiştir. Açıklık içinde komedi sahneleri bizlerin en sinsi düşmanlarıdır. İnsanları güldürmeyi çok seven gülmeyi çok seven bir insanım ancak bir zamanlar beni güldüren şeyler şimdi hiçte öyle değil ancak Allah’ın bana verdiği güzelliklerle asla kıyaslanamazlar. Eminim sizin içinde öyledir.

Son olarak ister komik olsun, ister film olsun ne olursa olsun şu Ayetleri unutmayın bayanlar ve baylar.

(24-)Nur Suresi
30-Mü’min erkeklere söyle, gözlerini sakınsınlar ve ırzlarını (apışlarını) korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Muhakkak Allah, bütün yaptıklarından haberdardır.

(Gözlerini sakınsınlar yeterince açıklayıcı çok şükür. Nasıl olursa olsun uzak durun deniliyor, bakmayın deniliyor görüp bakmayı sürdürürsek Ayete yüz çevirmiş düşüncesindeyim. Allah’tan korkarım.)

31-Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar: görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve örtülerini yakalarının üzerine vursunlar; zinetlerini, kocalarından veya babalarından yahut kayın babalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut kardeşlerinden yahut kardeş oğullarından yahut kız kardeş oğullarından yahut kendi kadınlarından yahut sahibi bulundukları cariyelerden veya uyuntu (şehvetten yoksun) erkek hizmetçilerden veya henüz kadınların şehvet uyarıcı taraflarından habersiz çocuklardan başkasına göstermesinler; gizledikleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tevbe edin ki, mutluluğu bulabilesiniz.

Görüyoruz ki günümüzde komedi adına yapılan amaç dışı imalı sözler hiç doğru değiller.
Günümüzün dünyası, günümüzün sınavı ister sokakta dolaş, gazete oku, ister dizi izle her yerde sınavımız bizleri bekliyor Kur’an-ı Kerim’i okuyup, anlayıp çok çalışmalıyız .. :) Sağlıkla kalınız


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website