İmam mı, İman mı?

İmamlık ne güzel meslek değil mi? Hem dini yaşıyorsunuz, itibar görüyorsunuz hemde kazancın yanında bir çok haksız getirisi ve avantajı var (gibi düşünürüz düşünürsek).

En iyisini elbette Allah bilir ancak ben gözlemlediğimi söylüyorum. Libya da, Suriye de, Irak ta ve diğer Müslüman olduğunu söyleyen ülkelerde niçin terör almış başını gitmiş, ne için mezheplere bölünmüş durumdalar ve halk sefil iken hep din görevlileri rahat eder. Dini ayakta tutan onlar mıdır onlara bu görevi kim vermiştir? En İslamcıl İran diyenler, İran Hindistan ve Çin ile iş yapmakta son zamanlarda ve bunlar Allah’â şirk koşan anlayışa sahip ülkelerdir.

Ülkemizde dahi büyük çatışmalar oluyor sonradan uydurulmuş günler için insanlar ölüyor, yaralanıyor hayatlar sönüyor bu bizim açısındanda, devlet malı yetim haklarının ziyan ediliyor oluşundan da büyük bir ibrettir.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, ben uzağım dediğimiz zaman imandan da uzaklaşmış oluyoruz. Bir yandan da uçağı kurtarmak için son ana kadar çabalayan gepegenç pilotlarımızı gördükçe insanın Allah’tan daha çok sabır dileyesi geliyor.

Peygamberlerimizin hangisi dini öğretirken hem de yeryüzünde görevli iken ücret istemişlerdir?Günümüzde gerçekten bu aldığı paralar ile gözü doymayan çeşitli icatlar çıkarmış ve çıkarıyor olan kötü niyetli insanlar var, Kurana çağırmayan toplumu berisine atıp en ön safta  “uydum imama” dedirten insanlar var. İmama uymasak, camide kılmasak kabul olmaz mı?

Kaldı ki imamlar kendilerine iş çıkartıp 5 vakit namazı farz yapmışlar ancak bu uygulama ters tepmiştir camiler boş kalmıştır öyle ki kendileri bile ezanı okumak için 20 dakika evvelden camiye gelmez olmuşlardır halbuki onlara bu bir zorunluluktur kendi başkanlıklarına göre.

İmamlık, Ruhbanlık, Hahamlık ile din yayılsaydı tüm dünya huzur içinde olurdu. Önemli olan Kuran’ı rehber edinip herkesin bilinçli ve bilgili olması kendi ahiretinin huzuru için çaba sarf etmesi gereğidir.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website