Rabbimiz Belki de Şer Olacak Bir Yolda Bırakır mı ?

Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
(bakara 216 dan)

 

Çok fazla söylenip dile getirilen ve herkes tarafından artık yanlış yorumlanıp algılanan bu ayet yanlış kader inancına neden oluyor malesef….

Bizim beğenmediğimiz şey belkide hayırlı yazılmış da biz onu bilmiyorsak adımımızı neye göre atıcaz durumu ortaya çıkar bu şekilde bakılıp yorumlanınca….Oysa biz seçim yapıp ona göre iyi yada yanlış tarafa adım atmakla yükümlüyken bilmediğimiz şeye nasıl ve neye göre adım atarız….Haybeye karanlığa taş atmak gibi hayra çıkarsa ne ala, şerle sonuçlanmışsa, ne bilelim ki Allah öyle yazmışa döner bunun sonucu…..Rabbimiz  bilmediğimiz şeye adım atmamızı istemez…Sonucunu hesaplayarak adım atın….Bundan sorumlusunuz….Ve bunun için yol da işte budur…..

Oysa bu ayetin başını yazmıyorlar….Ayetin başında savaşa çıkmak istemeyenlere bir uyarı cümlesi var…..Uyarı olsun diyedir bu ayet….Siz onu zor görüp kaçınsanız da bu size yazılmış , yani kaçınılmaz olan budur…Savaşmazsanız ölüceksiniz…Savaşıp kendinizi korumalısınız….Siz bunu istemesenizde bu sizin hayrınızadır…Savaşırsanız ancak bi yol bulup çıkarsınız….Siz geride kalıp evlerinizde oturmayı sevsenizde bu sizin sonunuzu getirir….Ne saldırıdan kurtulabilirsiniz ne zulümlere engel olabilirsiniz….

 

Bu örnekleri artırabiliriz…Kazandığınızı tutmak biriktirmek isteyebilirsiniz ama bu sizin bencilliğinizi ve hastalığınızı artırır …. Başkaları aç ölürken paylaşmak zorundasınız….Çalışıp yorulmak istemeseniz de çalışmayıp oturursanız kimse sizi bakmakla yükümlü değil….Aç kalırsınız….Çalışmak zorundasınız…Bu sizin hayrınızadır…..Size zor gelse de ondan kaçınsanız çirkin görseniz de istemeseniz de…..Zina size yasaklandı….kumar yasaklandı….Saçma sapan boş işleri canınız istese de onlar sizin hayrınıza değil….Zor görsenizde size yazılmış şeylerse sizin hayrınızadır….Bunlar sizin içindir…..

 

Savaş size yazıldı….siz onu istemeseniz de size zor gelse ondan kaçınsanız da o şey sizin hayrınızadır….Belkide siz, sizin için kötü olan şeyi  seviyorsunuz dur  .( Bi düşünün )…..
2/216

 

Ayşe Şaaraa


About the Author
Author

ayse

Leave a reply

Name (required)

Website