Namaz,namaz,namaz…

Namaz,namaz,namaz… Herkesin “Elhamdülillah Müslümanım” diyipte kılmadığı namaz. Rabbimizin bize verdiği ve farz kıldığı en büyük nimetlerden sadece birisi. Ancak en büyüğü …

“Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar.”
(Ankebût sûresi (29), 45)

 

Ayetten anlaşılan şudur :  “Sana gönderilen Kitabı oku ve Namaz kıl. Şüphesiz ki namaz tüm kötülüklerden ve hayasızlıktan alıkoyar. Allah yaptıklarınızı bilir.”

Rabbim bu gönderdiği Ayeti Kerime’de bize müjde veriyor. Namazın faziletini anlatıyor. Peki ya biz bunu bile bile neden namaz kılmıyoruz ?

“Ailene namazı emret ve bu konunun üstünde önemle dur. Biz senden herhangi bir rızık beklemiyoruz. Aksine biz seni besliyoruz. Sonuç, erdemlilerindir. ” (Taha/132)

 

Ayeti Kerime’de de anlaşılacağı gibi : “Başlangıçta kendiniz namaz kılmakta kararlılıkla davranın,sonra ailenizi ve yakın çevrinizi namaz kılmaya davet edin. Ve tabiki bunda da karalılıkla mücadele edin.”. Rabbim hepimize yardımcı olsun.(Amin).

Buyrun Ayeti Kerime :

“Yazıklar olsun o namaz kılanlara, Onlar ki namazlarından tümüyle habersizdirler. Onlar ki gösteriş yaparlar.” (Maun/4-6)

 

Namaz’da Allah’a ne söylediğimize ve O’ndan ne istediğimize dikkat etmeliyiz. Çünkü haşa anlamını bilmediğimiz , Allah’ın hoşuna gitmeyen ifadeler geçiyor olabilir. Sakına sakın namazı gösteriş amaçlı kılmayın.

Bu yazı daha çok uzar. Ancak kısa ve öz şeklinde yazmak istedim. Rabbim mücadelenizden ayırmasın, Allah yardımcınız olsun (Amin).

 

Yazar : Ali Can Türkmen


About the Author
Author

alicanturkmen

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website