Turunçgiller (Nebe Suresi 33.Ayet Hakkında)

Turunçgiller (Nebe Suresi 33.Ayet Hakkında)

Nar memeli, tomurcuk memeli, sert memeli, dik memeli, yumuşak memeli, iri memeli, küçük memeli, turunç memeli..

Nebe sûresinin 33. âyetinde geçen “genç ve yaşıt eşler” sözünü, yukarıda sıraladığım şekilde çeviren, Tanrıyı da kendileri gibi erkek addeden (z)alimlerin Kur’an meâli.

Şaka değil inceleyin kendiniz görün.

Elbette kadınları kendi mallarıymış gibi gören bir dinin mensubu müşriklerin çevirileri böyle olmak zorunda.

Cehennem ehlinin çoğu kadınlardır diyen ama dünyadaki bütün zulüm ve savaşların erkek eliyle gerçekleştiğini, Kur’an’da bahsi geçen zâlim isimlerin, çoğunlukla erkekler olduğunu göremeyen kadın düşmanları.

Namaz kılanın önünden eşşek, domuz, Yahudi, Mecûsi ve kadın geçerse namaz bozulur diyerek, kadınları hangi kategoriye aldığını çok iyi anlatan bir dînin mücâhitleri.

“Kadının aklı eksiktir, kadınlar ne derse tersini yapın, kadınları evden çıkarmayın, kadınlar şeytandır” diyerek, kadınlardan anlamsız bir öç alma çabası içine giren bir din.

Allah’ın dînine savaş açmış bir din.

Barışı ve iyiliği, adâleti, hak gözetmeyi, yetimlere ve yoksullara yardım etmeyi emreden yüzlerce âyet dururken;

Sadece 3 âyet, kadınların incinmemeleri, tacizden korunup erdemli birer mümin olduklarının belli olmaları için, örtülerini göğüslerinin üzerine indirip, bacaklarını kapatmak maksadıyla, elbiselerini aşağıya uzatmalarını emreder. Bu âyetlerle kadınlara hayâtı zindan eden aşağılık mel’ûnlar!

Aşağılık olmak bir seviyedir, bunları ifâde edecek tek kelime çukurdur. Esfele-i sâfilin!

Çarpıcı olan ise, bu emirler, Allah’ın elçisinden kadınlara tebliğ edildiği hâlde, sanki erkeklere söylenmiş de, onlar bu emri kadınlarına uygulayacaklarmış gibi bir durum oluştu.

Bu emrin muhatabı yalnızca kadınlardır. Onlar dilerse örtünür, dilerse açılır. Erkekler bu konuda Kur’an’a göre zorbalık yapma hakkına sâhip değillerdir.

Erkeklere emredilen, kadınları örtmeleri değil, bakışlarını onlardan çevirmeleridir. Allah adına nâmus bekçiliği yapmak, kimsenin haddine değildir!

Bununla birlikte, evlenme arzusu ve ümîdi kalmayan, hayızdan kesilmiş yaşlı kadınların, alımlı yerlerini gösterip, açılıp saçılma niyeti olmaksızın, dış elbiselerini çıkarma özgürlüğü, Nur sûresinin 60. âyetiyle kendilerine verilmiştir.

Kadınları köle gibi gören, onları sosyal hayattan soyutlayıp evlere hapseden, yüzlerini bile peçeyle örtüp, kimliklerini yok eden zâlim topluluklar, Allah’ın sünneti gereği iğrenç bir rezilliğe mahkûm olmuşlardır.

Bunun en net örneğini Afganistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Malezya gibi Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde görmek mümkündür.

DETAYLI BİLGİ İÇİN VİDEOYU İZLEYİNİZ


About the Author
Author

MaCBeTH

Leave a reply

Name (required)

Website