Mescit yaptırmak

Dindar bir çevremiz olsun olmasın Türkiye’de yaşıyorsanız cami veya mescit yaptırmanın, yeniletmenin çok sevap olduğunu duymuşsunuzdur. Elbette ki mescit yaptırmanın ne kadar sevap olacağı hakkında bir ayet yok fakat Allah’ın mescitlere verdiği önemi mescitlerde namaz kılanların manevi ve fiziksel özelliklerini anlattığı aşağıdaki ayetlerden anlayabiliriz.

“Ey ademoğulları! Tüm mescitlerde süslü, güzel giysilerinizi kuşanın. Yiyin, için fakat israf etmeyin. Allah israf edenleri sevmez. “( Araf Suresi 31. Ayet)

“Allah`ın mescitlerini, ancak Allah`a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah`tan başka kimseden korkmayanlar onarabilirler/şenlendirirler. Onların, doğru yolu bulanlardan olacakları umulur. “( Tevbe Suresi 18. Ayet)
Ayrıca bunların ötesinde mescitlerin Allah’ın hatırlandığı, Allah’a ibadet edildiği kutsal yerler olduğunu bilmek, vakit namazını kaçırmak üzere olan bir insana namaz kılacağı bir yer sunmak, bir kişinin namaz kılmasına vesile olmak ve belki de sadece varlığından haberdar olan bir insana Allah’ı hatırlamasını sağlamak gibi nedenlerin bir mescit yapmanın veya onarmanın Allah katında karşılığı verileceğini düşünmek yanlış olmaz sanırım.

Yazar : Mustafa A

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website