Niye Bu İnat?

Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz.

 

http://www.youtube.com/watch?v=lBBDkNm7h-8

Kabe İmamı Mescidi Nebevi’de Fecr suresini okurken kamera arada cemaat içerisinde ağlayanları da çekiyor videoda. Gerçekten çok güzel ve etkileyici oluyor anlamını okuyarak dinlerken. Ancak benim dikkat ettiğim konu videonun sonlarına doğru 12-13 yaşlarında bir çocuğun hüngür hüngür ağlamasıydı. Bu çocuk,  ” Kuran’ı siz anlayamazsınız” mantığındaki  insanlara bir delil adeta. Eğer bu çocuk bile anlayıp etkilenebiliyorsa okunan ayetlerden, sen ben niye anlayamayalım. Kimse demesin bana o çocuk Arapça biliyor o yüzden anlıyor okunanı diye. Olay zaten anlamakta yatıyor.

 

Çok sevdiğim, dine ve dini konulara yatkın bir kardeşimin lafları beni çok üzdü. Çünkü O da anlayamayız mantığında malesef. Bana dedikleri Kuran okurken aklından yanlış bir anlam geçebileceği bunun da onu günaha sokabileceğiydi. Ben ise bir çok ayette söylendiği gibi Kuranı düşünerek okumamız gerektiğini, Allah’ın Kuran’da bunu emrettiğini söylesem de fikri değişmedi. Zamanında bu fikri kim ona empoze etti bilmiyorum ancak cemaatlerin ve tarikatların bol olduğu bir bölgede yaşadığım ve çevremde bu gibi düşünen bir çok insan olduğu için yadırgayamıyorum.

Bu olayı öylesine abartanlar var ki camide cemaate farkında olmadan neyi empoze ettiğini bilmeden anlatıyor. Yok neymiş Kuran okuduğumuzda her harf başı 25 sevap alıyormuşuz. neye göre kim hesaplıyor bunu kardeşim. O zaman meal okuduğumuzda da her harf başı 25 sevap almamız gerekiyor dediğimde deneme amaçlı olmaz öyle şey diye kükrüyorlar. Nerdeyse dövecekler o derece. Her doğruyu heryerde söylememek gerekir derler ama bir müslüman için yer farketmez her zaman doğruyu söylemekle mükellef. O yüzden yılmadan, insanlar ne der diye düşünmeden ve dışlanmayı göze alarak Allah’ın ipine sımsıkı sarılmamız gerekiyor.

 

 

 


About the Author
Author

Baybora

Comments (5)
Leave a reply

Name (required)

Website