Eşcinsellik ve Müslümanlık…

Eşcinsellik inkar edilemeyecek bir kavram. Bunun bir kısmı tamamen dayanaksız kişisel tercih olduğu gibi, bir kısmı da psikolojiden çok; genetik faktörler, erken rahim ortamı ya da her ikisinden de kaynaklandığını açıklayan bilimsel çalışmalar var. Bu insanlardan bir kısmı toplum tarafından lanetlenen ve aşağılanan bir sınıfa ait olup da dünyasını mahvetmek istemiyor. Eşcinsel bir kaç arkadaşım da oldu. Onlarda da gördüm ki aralarında bu durumundan hiç memnun olmayan herkes gibi olmak isteyen ve bunun için çok çabalayan mutsuz kişiler de var. Yani bu demek oluyor ki bu insanlar için kendi cinsinden insanlara ilgi duyması elinde olan bir şey değil doğuştan gelen birşey. Peki Allah’ın kesin bir dille eşcinselliği yasakladığı ve ‘’eksik bırakmadım’’ dediği islam dinine göre bu konuya nasıl yaklaşabiliriz?

Günümüzün sözde dindarları eşcinselliğin üstünü kapamaya çalıyor, reddedip yok sayıyor ve lanetliyor. Kurandan da bildiğimiz gibi kendini eşcinselliğe kaptırmış toplumlar olmuş. Bunları Allah’ın elçileri uyarmış, temiz ve helal olana yönelmelerini önermiş.

Eşcinsellik konusunu kaleme döken sözde dindarlar her zaman eşcinselliği reddederek düşündüler. Eşcinsellik gerçeğini kabul ederek yazılan tek bir yazı dahi okumadım. ‘’Eşcinsel bir müslüman’’ ne yapmalı, nasıl düşünmeli? Bunu bir örnek vererek basitçe açıklamaya çalışayım.  Kleptomani, yani ihtiyacı olmamasına rağmen kendisini çalmaktan alı koyamayan insanlar. Normalin dışında ki her çizgiye psikoloji bir isim bulup hastalık olarak nitelendiriyor ya işte o mesele. Bu insanlar hiç ihtiyacı olmamasına rağmen çalmak istiyor tedavi olmaya çalışıyor ama bu çalma duygusunu kimisi bastırıyor, kimisi aynen çalmaya devam ediyor. Neden bastırmaya çalışıyor? Çünkü kendisi de biliyor ki yaptığı yanlış. Eşcinsel bir Müslümanda böyle yapmalı. Kendisini kabullenmeli toplum da onu kabullenmeli fakat Allah’ın yasaklarından da uzak durmalı. Ne yani heteroseksüel bir müslüman için cinsellikte yasak yok mu? Bir erkek yada kadın evlenene kadar (ki hiç evlenmeyenler de var) nasıl Allah’ın emri ile kendini korumakla hükümlü ise bu kardeşlerimiz de kendilerini günaha karşı korumak zorundadırlar. Sen kardeşim hemcinslerine karşı ilgi duyabilirsin açıkça görülüyor ki senin en büyük imtihanın bu. Kendine kızma kendini kabul et, fakat günahtan da korun ki Allah’ın rızasını kazanabilesin. Kiminin bu orucu evlenene kadar kiminin ölene kadar. Eğer Allah’ın sana helal kıldığı hiç kimse sana cazip gelmiyorsa belli ki onlar sana cazip gelene kadar senin orucun devam ediyor. Senin yapacağın diğer tüm Müslümanlar gibi Allah’ın sana helal kılmadığı şeylerden kendini korumaktır. Sen bu yolda yürü Allah’ın ikramı bu dünyada da ahirette de sonsuzdur. Sen bu yolda yürüdükçe kazanan sen olursun.

 


About the Author
Author

Gurkan

Comments (8)
Leave a reply

Name (required)

Website