Bana Allah’ı Göster 2. Bölüm

Bana Allah’ı Göster 2. Bölüm

Soruyorlar… Tanrı mı insanı yarattı? İnsan mı Tanrı’yı? Diye…

Bende Soruyorum;

Sonsuzluk mu birimleri oluşturur? Birimler mi sonsuzluğu?

Yani matematikçiler sonsuzluğu birimlerle yarattı mı? Yoksa mevcut sonsuzluğa birimlerle mi ulaştı / akıl erdirdi?

Kainatımız eğer içinde bizleri barındıran sınırları olan bir küme ise; onu barındıran bir evrensel (sınırsız) küme içinde olmak zorunda değil mi? Bu durumda kainat kümesi var olduğu için mi evrensel küme oluştu? Yoksa kainatımız zaten var olan evrensel küme içinde mi oluştu?

Bilim adamları bazı soruları cevaplayamazken bilim henüz o kadar ilerlemedi demekte hatta bunu bazı ateistler dahil sıkça kullanmakta, bazı sorulardan kaçmak için, bu ulaşabildiğimiz ilmin sınırlı olduğunu ve sürekli ulaşmaya çalıştığımız bir ilmin olduğunu gösterir ve ilmen ulaşılabilir bir sınır da ilime koyamamaktalar yani ilimde sınır yoktur. Bu durumda biz sınırsız ilim içinden mi ilimlenmekteyiz? Yoksa ilmi oluşturan yaratan biz miyiz?

Bizler normalde sınırlı varlıklarız, bu yüzden bir çoğumuz sınırsızlığı / sonsuzluğu anlamaz, yani daha ona kadar sayı saymayı öğrenmiş bir çocuğa, bu sayıların aslında bir sonunun olmadığını, öğretisi belli bir seviyeye gelmeden nasıl anlatırsınız? Öğretisi belli bir seviyeye geldikten sonra tüme varım dan bir İDRAK belirir, sınırsızlık / sonsuzluk hakkında çünkü artık ardımızda bıraktığımız bir bilgi birikimi vardır, o sonsuzluğu göremesek, tanımlayamasak, belirleyemesek dahi İDRAK ederiz, sonra anlarız ki bizim sınırlı sayılardan ulaştığımız o sonsuzluk aslında sınırlı sayıları oluşturmuş, o sınırlı sayılar sonsuzluğa ulaşmamızda etken olmuş ama o sonsuzluk orada zaten hep varmış asıl sınırlı olanlar yokmuş.


About the Author
Author

sonerizgi

Leave a reply

Name (required)

Website