İLK İNSANDAN BU YANA DEĞİŞMEYEN KARAKTER

İnsanoğlunun yeryüzüne ilk geleni Adem`den günümüze seneler seneler geçti, milyarlara ulaştı dünya nüfusu. İnsanların devirden devire yaşam tarzları ve buna bağlı olarak yaşam süreleri değişti. İnsanların tipleri, boyları her devirde farklı oldu ama bunca zamandir değişmeyen tekşey oldu; insan karakteri.

İnsanlar günümüzde en ufak bir menfaat için Allah`ı anmayı bırakıyorlar, O`nun dediklerinden yan çiziyorlar, Allah`ın verdiği onca nimet varken haram olana dalıyorlar. Bunu da çoğunlukla anlık zevk için yapıyorlar. Ahireti hatırlamayıp sırf bu dünya varmış gibi yaşıyorlar.

Şu anki insan böyle de ilk insan farklı mıydı sanıyorsunuz, cevap vereyim; hayır. Adem de insanın karakteristik özelliklerini taşıyordu. O`na Allah tarafından men edilmiş ağaca şeytanın kışkrtmasıyla yaklaştı ve ondan yedi; bununla ilgili Bakara 35`te “Ve Adem`e buyurmuştuk: Ey Adem, sen ve eşin cennete yerleşin ve ondan dilediğiniz yerde, bol bol yiyin. Ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zulme sapanlardan olursunuz. “Bakara 36 “Bunun üzerine şeytan onun ayaklarını kaydırdı da onları içinde bulundukları yerden çıkardı… “


İnsan işte böyle bir varlık, cennetin bütün nimetleri ayaklarının altına serilse bile şeytan tarafından ufacık birşey uğruna yoldan çıkabiliyor.

Yazar : erkan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website