kuranı okumak ve anlamak

Türk halkını basta ve tüm insanları karanlıkta bırakarak, arap diliyle islamı anlasılmaz kılan ve bunda direten tüm sözde islam alimlerine, din adamlarına yazıklar olsun.

simdi arapca Kuranda diretenlere, din profesörlerine ve kendine bilim adamı diye gecinenlere bir kac mantık sorum var?
siz Türkce Kuran tercumeleri olan sayın profesörlerimiz,
Kuran Türkceye tam olarak cevrilemez, Kuran arapcadır diyerek kuranı arabca okuyun, sonra isterseniz Türkce tercümesinden anlamını ögrenin diyenler!….
Bir insan nicin Kuranı kerim okur? Sevab kazanmak icin mi? seytan kovmak icin mi? yoksa Allah’ın ihtiyacı oldugu icin mi?
cevap; hepsi icin HAYIR.
Kuran bir tek amac icin indirilmistir ve birtek amac icin okunur!insan olmanın, insan gibi yasamanın ,toplu yasamanın kurallarını ögrenmek ve daha önemlisi Allah’ı tanımak, bilmek, gücünü ve kudretini itrak ederek ona nasıl ibadet edilecegini bilmek icin.
Kuran duvarlarda asılı durdugunda seytan kovan bir büyü kitabı degildir.onu amerikan filmlerinde oldugu gibi gösterildiginde vampir kacıran ,sarımsaga benzetenlere yazıklar olsun!…
onu okumak degil anlamak lazım.sadece anlamak yetmez,yap dediklerin yapak lazım .İste o zaman Kuran gercek manasını kazanır.Eger siz Kuranı okuyup anlar ve uygularsanız seytan size ulasamaz.Cünkü Kuranda yazılı olanlar sizi dogru yola götürür.hal böyleyken ne kadar yazıkki kuranı arabca okuyup anlayamayanlara,anlamadan okuyup”kuran okumak sevabtır deyip hocalara arapca kuran okutanlara”.simdi soruyorum;
siz Kuranı anlamadan arapca okuyor,okutuyorsunuz,peki neden?…Allahın sizin okudugunuz Kuranı kerimi dinlemeye ihtiyacımı var?…Kuranın yazarı zaten Yüce Allah degilmi?o zaten Kuranı,herseyi en iyi bilen degilmi…Biraz düsünün lütfen!…
Arapcayı cok iyi bilen din profesörlerimize soruyorum;
siz arabca Kuranı kerim okudugunuzda ne anlıyorsunuz?
ben cevaplayayım,bize yaptıgınız türkce cevirideki anlamı anlıyorsunuz!dogrumu ?…. Kuranı arapca okudugunuzda anladıgınız ,bize yaptıgınız cevirinin ,tercümenin tam anlamıyla kendisi ve sizlerde bu anladıgınızla ibadet edip yasantınıza yön veriyorsunuz.dogrumu? cevap;evet.o halde mantık geregi sizin icin kuran türkce tercümelrinizin ta kendisi,dogrumu?cevap;evet.o halde biz sizin tercümenizi okudugumuzda sizin arabca okudunuz kurandan anladıgınızı anlıyoruz,dogrumu?cevap ;evet.
o halde bizde kuranı arabca okuyan sizler gibi okumus oluyoruz ve sizin gibi anlamıs oluyoruz!…hal böyleyken bizi neden anladıgımız bir dille kuran okumaya yönlendiriyorsunuz?
siz kendinize islam bilgini ,konunun uzmanı ünvanını takarken ,arapca okudugunuz Kurandan anlamadıgınız noktaların mı var olduguna inanıyorsunuz yoksa?…Kuranı dogru anladıgınızdan mı emin degilsiniz?Bunda süphenizmi var?..buna cevabınız kesinlikle hayır olmalı ,yoksa kendinizde anlamadıgınız bir Kuranı türkce tercüme diye yazma cesaretini nasıl buluyorsunuz?…bunun hesabını Yüce Allah’a nasıl verirseniz?….lütfen biraz düsünün?….
siz bu web sitesine girerek Kuranı anlamaya Allaha ulasmaya calısan insanlar lütfen biraz düsünün!…Simdi Öyle bir dünya hayal edinki ,tüm isanlar Kuranı okumus ve anlamıs ,bu web sitesinde bulacakları Kuran mücizeleriyle Allah’a ve peygamberlerine yürekten inanmis olsunlar.Evreni bu denli kusursuz ve güzel yaratan bir yaratıcının ,varedicinin yaptıgı bu is , cehennemide ne denli korkunc ve acı dolu yaratabilieceginin ispatıdır.Bundan Korkan ,Allahtan korkan bir toplulugu hayal edin;burda hırsızlık olurmu?…burda anaya babaya saygısızlık olurmu?…burda zina olurmu?…burda yalan dolan olurmu?…Burda Terör olurmu!…Kuranı anlamak daha güzel bir dünya icin!…

Yazar : Temel Akcay

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (9)
Leave a reply

Name (required)

Website