AĞZINIZDAN ÇIKAN ŞARKIYI KULAĞINIZ DUYUYOR MU?

Arkadaşımla yolda yürüyorduk, herkesin bildiği benim de bildiğim bir şarkıyı mırıldanıyordu. Şarkının sözlerinde Allah`a isyan ve O`nu tanımamazlık vardı. Bu şarkı da söylenir mi dedim. Arkadaşım da inançlı insan. Çok haklısın ama hiç farkında bile değilim dedi. Sonra ikimiz de aslında Allah`a, dine ,cennet ve cehenneme, bütün değerlere saldıran daha birçok şarkı olduğunu tespit ettik. Belki siz de şu an düşünseniz birkaç tane bulursunuz. Bu şarkıları yazanların çoğu da inançlı olduklarını çoğu kez dile getiriyor. Acaba onların da mı gözünden kaçıyor yoksa sanat adına yapıyoruz dedikleri saçmalıklardan mı?Herkesin söylediği bir şarkının, ALLAH`a isyanla ilgili olması ne kadar kötü. Bu tip bilinç altına işleme faaliyetlerine karşı bizim de tetikte olmamız gerekir.

Aynı şeyler fıkralarla da ilgili. Bir sürü fıkra Allah`la, peygamberlerle, meleklerle, cennet-cehennemle dalga geçiyor. Saydığımız sevdiğimiz insanlarla ilgili fıkra olunca tepkimizi gösteriyoruz ama Allah`ın peygamberleriyle ilgili olunca gülüp geçiyoruz. Bu nasıl iş ben anlamış değilim.


Allah, Kuran`da Nisa 140 ta bununla ilgili olarak “Allah, Kitap`ta size şunu da indirmiştir: Allah`ın ayetlerinin inkar edildiğini, bu ayetlerle alay edildiğini işittiğinizde, bir başka lakırdıya dalıp gittikleri zamana kadar, o münafıkların yanında oturmayın. Aksi halde siz de onlar gibi sayılırsınız…” der. Bence en azından bundan sonra söylediğiniz, dinlediğiniz şarkı olsun, fıkra olsun dikkat ediniz. Günaha girmeyiniz.

 

Yazar : HALDUN SAĞTÜRK

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website