ALLAH’ IN VARLIĞININ KESİN BİR ŞEKİLDE İSPATI


Selamın aleyküm size kolayca ve herkesin anlayacağı tarzda bir ispat ortaya koyacağım konumuz ise Allah varmıdır yokmudur varsa nerdedir ve hangi şekle şemaya girer bunları sizlere dilimin döndüğü müddetçe anlatmaya çalışacağım.

Bir iğne ustasız olmaz, bir köy muhtarsız olmaz, bir harf bile kâtipsiz olamaz iken şu koskoca bir dünya sistemli ve düzenli bir şekilde hava boşluğunda asılı ve dengeli bir şekilde nasıl döner ve kendi kendini nasıl çevirir.

Örnek1: bir uçak ve kuş düşünelim hayal dairemizde, bu uçak ve kuş ortak özelikleri havada uçmak ve gökyüzünde süzülüp kendilerine verilen görevleri yerine getirmektir. Yalnız bu uçak ve kuşların ustaları varmıdır yokmudur varsa nedir yoksa nasıl kendiliğinden meydana gelmiştir biraz bakalım gel gelelim uçağın yapımına şimdi biz bütün uçak yapımı için gerekli olan bütün malzemeler, teçhizatlar ve a dan z ye ne varsa bütün gerekli olan her şeyi bir meydana koyduk ve bide proje çizip malzemelerin yanına koyduk ve malzemelere dedik ki kardeşim sen bize bu projeye göre ve projede ne çizilmiş ise bize bir uçak yap ama işin garip noktası malzemelere söylüyoruz neyse malzemelere talimatı verdik malzemelerde düşünüp taşınıp ve insanların havada uçması için ve insaların vucud yapısına göre oturma şekilleri, kullanım şekillerine vücuda getirip önümüze koydu ama tabii uçak vücuda gelirken hiçbir şekilde insan yardım etmiyor, uçak mühendisi olmadan vücuda geliyor. Şimdi sesiniz duyar gibiyim bu amma ahmakmış bir usta olmadan mühendis olmadan uçak kendiliğinde meydana gelir mi diye doğru söylüyorsunuz usta olmadan mühendis olmadan malzemeleri montaj edecek bir mühendise ihtiyacımız vardır. Kuşun yapımına gelelim uçak göre kuş çok ve çok marifetli yani yeme, içme, uçma, sindirim sistemi, solunum sistemi, yemek sistemi ve havada uçarken kiminin dost kimin düşman olduğunu biliyor ve anlıyor ona kaçıyor veyahut onu yemeye çalışıyor mesela bir şerce kuşu kartalın yanına gidemez ama bir solun canın yanına gider neyse bu kadar muhteşem ve güzel bir şekilde vücuda gelen kuş sizce ustasız olur mu eğer ki uçak çok basit ve adi yapımı olan kuşa göre uçak ustasız meydana gelmez iken şu ay, güneş, yıldız, uzay ve kâinat gece gündüz karıştırmadan güneş doğacağını bir gün unutmadan nasıl bunlar nasıl ustasız olur ben anlamıyorum.

Ya şu dünyamızı ele alalım bugün ki bilim diyor ki dünya yuvarlaktır ve hava boşluğunda dönüyor ya elime ben bir top alıyorum havada durduramıyorum bakın küçüçük bir top havada kendi kendine durmuyor hemen yere düşüyor ama dünya içinde milyarlarca insan 4000 nebatat ve milyonlar canlı cansız varlık var bunları bir arada tutan top şeklinde ki dünyamız nasıl havada kendi kendine döner ve sistemli bir şekilde durur.

Allah’ in şekli şemalı nedir sorusuna gelirsek bizler Allah in şekli vücudunu bilemeyiz hayal dahi edemeyiz burada akıllar tıkanıp kalır çünkü onu hayal edecek kadar kapasitemiz yoktur. Nasıl ki sevgi, nefret, kin, aşk, gibi duyguların şekli şemalı ve vücuda gelmiş maddi tarafı yoktur Allahında şekli şemalını dusunemeyız ve bilemeyiz bunu inşaalah cennette görecegız bu konuda ısrar eden arkadaşlarımız olacak bende onlara soruyorum mantıklı olarak bana da aşkın ve sevgını şeklinı vucuduna veyahut şemalını tarıf edın neye benzer elmayamı agacamı dunyayamı bu soruya cevap vermek için e-mail adresim mahmut_bezginnnhotmail. com

Yazar : mahmut

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (8)
Leave a reply

Name (required)

Website